https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/7245
Title: | Antimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticles |
Other Titles: | Антимікробні пакувальні матеріали з полі (молочної кислоти) із включеннями мікрочастинок пектину-Нисаплину |
Authors: | Liu, Lin Shu Jin, Tony Finkenstadt, Victoria Liu, Cheng-Kung Cooke, Peter Coffin, David Hicks, Kevin Samer, Charlie |
Bibliographic description (Ukraine): | Antimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticles / Lin Shu Liu, Tony Jin, Victoria Finkenstadt, Cheng-Kung Liu, Peter Cooke, David Coffin, Kevin Hicks, Charlie Samer // Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Volume 3, number 3. – P. 221–230. – Bibliography: 27 titles. |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Publishing House of Lviv Polytechnic National University |
Keywords: | pectin nisin active packaging poly(lactic acid) biodegradable acoustic emission пектин низин упакування полімолочна кислота біодеградуючий акустична емісія |
Abstract: | The thermostability of nisin andNisaplin® was investigated in the presence and absence of pectin. By mixing with pectin, both nisin and Nisaplin® were able to inhibit microbial growth, even after heating to 433 K. In contrast, without pectin, the nisin was totally inactivated after heat treatment. Nisin and pectin in solution were complexed, as shown by atomic force microscopic analysis. Probably, the complex formation between the polysaccharide and the polypeptide improves the nisin thermostability; however, a detailed mechanism remains to be resolved. Thin membranes were prepared by coextrusion of poly(lactic acid) andmicroparticles of pectin- Nisaplin®. Despite the high extrusion temperatures, the presence of pectin protected the biological activity of nisin and the resultant membranes were antimicrobial and could be used as an inner layer of multi-layer packagingmaterials for active packaging. Вивчено термостабільність низину та Нисаплину® у присутності та відсутності пектину. Внаслідок змішування низину і Нисаплину® з пектином спостерігається інгібування росту мікробів, навіть при нагріванні до 433 К. Водночас, у відсутності пектину низин повністю дезактивується після термооброблення. Силовим атомним мікроскопічним аналізом встановлено, що низин і пектин у розчині комплексуються. Ймовірно, утворення комплексу між полісахаридами і поліпептидами приводить до підвищення термостабільності низину, незважаючи на те, що механізм цього процесу вимагає ще детального вивчення. Ко-екструзією полімолочної кислоти і мікрочастинок пектин-Нисаплину® були виготовлені тонкі мембрани. Незважаючи на високі температури екструзії, наявність пектину захищає біологічну активність низину і одержані мембрани є антимікробними та можуть використовуватись як внутрішнє покриття багатошарових пакувальних матеріалів. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/7245 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Vol. 3, No. 3 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.