Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/7245
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorLiu, Lin Shu-
dc.contributor.authorJin, Tony-
dc.contributor.authorFinkenstadt, Victoria-
dc.contributor.authorLiu, Cheng-Kung-
dc.contributor.authorCooke, Peter-
dc.contributor.authorCoffin, David-
dc.contributor.authorHicks, Kevin-
dc.contributor.authorSamer, Charlie-
dc.date.accessioned2011-01-27T14:26:31Z-
dc.date.available2011-01-27T14:26:31Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationAntimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticles / Lin Shu Liu, Tony Jin, Victoria Finkenstadt, Cheng-Kung Liu, Peter Cooke, David Coffin, Kevin Hicks, Charlie Samer // Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Volume 3, number 3. – P. 221–230. – Bibliography: 27 titles.uk_UA
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/7245-
dc.description.abstractThe thermostability of nisin andNisaplin® was investigated in the presence and absence of pectin. By mixing with pectin, both nisin and Nisaplin® were able to inhibit microbial growth, even after heating to 433 K. In contrast, without pectin, the nisin was totally inactivated after heat treatment. Nisin and pectin in solution were complexed, as shown by atomic force microscopic analysis. Probably, the complex formation between the polysaccharide and the polypeptide improves the nisin thermostability; however, a detailed mechanism remains to be resolved. Thin membranes were prepared by coextrusion of poly(lactic acid) andmicroparticles of pectin- Nisaplin®. Despite the high extrusion temperatures, the presence of pectin protected the biological activity of nisin and the resultant membranes were antimicrobial and could be used as an inner layer of multi-layer packagingmaterials for active packaging. Вивчено термостабільність низину та Нисаплину® у присутності та відсутності пектину. Внаслідок змішування низину і Нисаплину® з пектином спостерігається інгібування росту мікробів, навіть при нагріванні до 433 К. Водночас, у відсутності пектину низин повністю дезактивується після термооброблення. Силовим атомним мікроскопічним аналізом встановлено, що низин і пектин у розчині комплексуються. Ймовірно, утворення комплексу між полісахаридами і поліпептидами приводить до підвищення термостабільності низину, незважаючи на те, що механізм цього процесу вимагає ще детального вивчення. Ко-екструзією полімолочної кислоти і мікрочастинок пектин-Нисаплину® були виготовлені тонкі мембрани. Незважаючи на високі температури екструзії, наявність пектину захищає біологічну активність низину і одержані мембрани є антимікробними та можуть використовуватись як внутрішнє покриття багатошарових пакувальних матеріалів.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherPublishing House of Lviv Polytechnic National Universityuk_UA
dc.subjectpectinuk_UA
dc.subjectnisinuk_UA
dc.subjectactive packaginguk_UA
dc.subjectpoly(lactic acid)uk_UA
dc.subjectbiodegradableuk_UA
dc.subjectacoustic emissionuk_UA
dc.subjectпектинuk_UA
dc.subjectнизинuk_UA
dc.subjectупакуванняuk_UA
dc.subjectполімолочна кислотаuk_UA
dc.subjectбіодеградуючийuk_UA
dc.subjectакустична емісіяuk_UA
dc.titleAntimicrobial packaging materials from poly(lactic acid) Incorporated with pectin-Nisaplin® microparticlesuk_UA
dc.title.alternativeАнтимікробні пакувальні матеріали з полі (молочної кислоти) із включеннями мікрочастинок пектину-Нисаплинуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2009. – Vol. 3, No. 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
11-1.pdf1.67 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.