Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/45026
Title: Розроблення процесу екстракційного розділення глютену
Other Titles: Development of the process of extraction of corn gluten
Authors: Германович, С. Б.
Самарик, В. Я.
Нагорняк, М. І.
Носова, Н. Г.
Hermanovych, S. B.
Samaryk, V. Ya.
Nagornyak, M. I.
Nosova, N. G.
Affiliation: Національний університет “Львівська політехніка”
Bibliographic description (Ukraine): Розроблення процесу екстракційного розділення глютену / С. Б. Германович, В. Я. Самарик, М. І. Нагорняк, Н. Г. Носова // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 152–156.
Bibliographic description (International): Development of the process of extraction of corn gluten / S. B. Hermanovych, V. Ya. Samaryk, M. I. Nagornyak, N. G. Nosova // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 152–156.
Is part of: Chemistry, Technology and Application of Substance, 1 (1), 2018
Journal/Collection: Chemistry, Technology and Application of Substance
Issue: 1
Volume: 1
Issue Date: 26-Feb-2018
Publisher: Lviv Politechnic Publishing House
Place of the edition/event: Lviv
Keywords: глютен
екстракція
зеїн
каротиноїди
gluten
extraction
zein
carotenoids
Number of pages: 5
Page range: 152-156
Start page: 152
End page: 156
Abstract: Проведено дослідження із переробки кукурудзяного глютену спиртовою екстракцією та визначено оптимальні умови процесу. Запропонована схема екстракції дає змогу отримувати зеїно-жирову фракцію зі ступенем вилучення 95%. Встановлено умови проведення вторинної екстракції для розділення зеїно-жирової фракції з одержання чистого зеїну та жиро-каротиноїдної фракції. Описано комплекс досліджень з метою ефективного використання кукурудзяного глютену для одержання з нього продуктів технологічного та комерційного застосування.
Were conducted an investigation on corn gluten processing using alcohol extraction and were defined the optimal conditions of the process. The proposed extraction scheme allows to obtain a zein-fat fraction with a degree of extraction of 95%. Were established the conditions for realization of the secondary extraction for separation of the zein-fat fraction with the obtaining of pure zein and fat-carotenoid fractions. Thus, the work describes a complex of studies that allows the efficient use of corn gluten for obtaining the products for technological and commercial applications
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45026
Copyright owner: © Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
© Германович С. Б., Самарик В. Я., Нагорняк М. І., Носова Н. Г., 2018
References (Ukraine): 1. Нечаев А. П., Траубенберг С. Г., Кочеткова А .А. Пищевая химия // Издание 2-е, перераб. и испр. – СПб.: ГИОРД, 2003. – 640 с.
2. Тюрин О.В. Новые виды кормовых продуктов // Комбикормовая промышленность. – 1998. – № 1. – С. 36–37.
3. Lawton, John W. Zein: A History of Processing and Use // American Association of Cereal Chemists. – November 1, 2002.
4. Rishi Shukla, Munir Cheryan, Richard E. DeVor. Zein: the industrial protein from corn // An internation journal of Industrial Crops and Products. – 2001. №13 p. 171–192.
5. Zhang H., Mittal G. Biodegradable protein-based films from plant resources: A review. Environ. Prog. Sustain. Energy. – 2010. No. 29 р.203–220.
6. Yao C., Li X., Song T. Electrospinning and crossfinking of Zein nanofiber mats // J. Appl. Polym. Sci. – 2007. No. 103 p. 380–385.
7. Biswas A., Selling G.W., Woods K.K., Evans K. Surface modification of zein films // Ind. Crops Prod. – 2009. No. 30 p. 168–171.
References (International): 1. Nechaev A. P., Traubenberh S. H., Kochetkova A .A. Pishchevaia khimiia, Izdanie 2-e, pererab. i ispr, SPb., HIORD, 2003, 640 p.
2. Tiurin O.V. Novye vidy kormovykh produktov, Kombikormovaia promyshlennost, 1998, No 1, P. 36–37.
3. Lawton, John W. Zein: A History of Processing and Use, American Association of Cereal Chemists, November 1, 2002.
4. Rishi Shukla, Munir Cheryan, Richard E. DeVor. Zein: the industrial protein from corn, An internation journal of Industrial Crops and Products, 2001. No 13 p. 171–192.
5. Zhang H., Mittal G. Biodegradable protein-based films from plant resources: A review. Environ. Prog. Sustain. Energy, 2010. No. 29 r.203–220.
6. Yao C., Li X., Song T. Electrospinning and crossfinking of Zein nanofiber mats, J. Appl. Polym. Sci, 2007. No. 103 p. 380–385.
7. Biswas A., Selling G.W., Woods K.K., Evans K. Surface modification of zein films, Ind. Crops Prod, 2009. No. 30 p. 168–171.
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2018. – Vol. 1, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018v1n1_Hermanovych_S_B-Development_of_the_152-156.pdf654.26 kBAdobe PDFView/Open
2018v1n1_Hermanovych_S_B-Development_of_the_152-156__COVER.png462.54 kBimage/pngView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.