Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/45026
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГерманович, С. Б.
dc.contributor.authorСамарик, В. Я.
dc.contributor.authorНагорняк, М. І.
dc.contributor.authorНосова, Н. Г.
dc.contributor.authorHermanovych, S. B.
dc.contributor.authorSamaryk, V. Ya.
dc.contributor.authorNagornyak, M. I.
dc.contributor.authorNosova, N. G.
dc.date.accessioned2019-05-21T12:54:20Z-
dc.date.available2019-05-21T12:54:20Z-
dc.date.created2018-02-26
dc.date.issued2018-02-26
dc.identifier.citationРозроблення процесу екстракційного розділення глютену / С. Б. Германович, В. Я. Самарик, М. І. Нагорняк, Н. Г. Носова // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 152–156.
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45026-
dc.description.abstractПроведено дослідження із переробки кукурудзяного глютену спиртовою екстракцією та визначено оптимальні умови процесу. Запропонована схема екстракції дає змогу отримувати зеїно-жирову фракцію зі ступенем вилучення 95%. Встановлено умови проведення вторинної екстракції для розділення зеїно-жирової фракції з одержання чистого зеїну та жиро-каротиноїдної фракції. Описано комплекс досліджень з метою ефективного використання кукурудзяного глютену для одержання з нього продуктів технологічного та комерційного застосування.
dc.description.abstractWere conducted an investigation on corn gluten processing using alcohol extraction and were defined the optimal conditions of the process. The proposed extraction scheme allows to obtain a zein-fat fraction with a degree of extraction of 95%. Were established the conditions for realization of the secondary extraction for separation of the zein-fat fraction with the obtaining of pure zein and fat-carotenoid fractions. Thus, the work describes a complex of studies that allows the efficient use of corn gluten for obtaining the products for technological and commercial applications
dc.format.extent152-156
dc.language.isouk
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House
dc.relation.ispartofChemistry, Technology and Application of Substance, 1 (1), 2018
dc.subjectглютен
dc.subjectекстракція
dc.subjectзеїн
dc.subjectкаротиноїди
dc.subjectgluten
dc.subjectextraction
dc.subjectzein
dc.subjectcarotenoids
dc.titleРозроблення процесу екстракційного розділення глютену
dc.title.alternativeDevelopment of the process of extraction of corn gluten
dc.typeArticle
dc.rights.holder© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
dc.rights.holder© Германович С. Б., Самарик В. Я., Нагорняк М. І., Носова Н. Г., 2018
dc.contributor.affiliationНаціональний університет “Львівська політехніка”
dc.format.pages5
dc.identifier.citationenDevelopment of the process of extraction of corn gluten / S. B. Hermanovych, V. Ya. Samaryk, M. I. Nagornyak, N. G. Nosova // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 152–156.
dc.relation.references1. Нечаев А. П., Траубенберг С. Г., Кочеткова А .А. Пищевая химия // Издание 2-е, перераб. и испр. – СПб.: ГИОРД, 2003. – 640 с.
dc.relation.references2. Тюрин О.В. Новые виды кормовых продуктов // Комбикормовая промышленность. – 1998. – № 1. – С. 36–37.
dc.relation.references3. Lawton, John W. Zein: A History of Processing and Use // American Association of Cereal Chemists. – November 1, 2002.
dc.relation.references4. Rishi Shukla, Munir Cheryan, Richard E. DeVor. Zein: the industrial protein from corn // An internation journal of Industrial Crops and Products. – 2001. №13 p. 171–192.
dc.relation.references5. Zhang H., Mittal G. Biodegradable protein-based films from plant resources: A review. Environ. Prog. Sustain. Energy. – 2010. No. 29 р.203–220.
dc.relation.references6. Yao C., Li X., Song T. Electrospinning and crossfinking of Zein nanofiber mats // J. Appl. Polym. Sci. – 2007. No. 103 p. 380–385.
dc.relation.references7. Biswas A., Selling G.W., Woods K.K., Evans K. Surface modification of zein films // Ind. Crops Prod. – 2009. No. 30 p. 168–171.
dc.relation.referencesen1. Nechaev A. P., Traubenberh S. H., Kochetkova A .A. Pishchevaia khimiia, Izdanie 2-e, pererab. i ispr, SPb., HIORD, 2003, 640 p.
dc.relation.referencesen2. Tiurin O.V. Novye vidy kormovykh produktov, Kombikormovaia promyshlennost, 1998, No 1, P. 36–37.
dc.relation.referencesen3. Lawton, John W. Zein: A History of Processing and Use, American Association of Cereal Chemists, November 1, 2002.
dc.relation.referencesen4. Rishi Shukla, Munir Cheryan, Richard E. DeVor. Zein: the industrial protein from corn, An internation journal of Industrial Crops and Products, 2001. No 13 p. 171–192.
dc.relation.referencesen5. Zhang H., Mittal G. Biodegradable protein-based films from plant resources: A review. Environ. Prog. Sustain. Energy, 2010. No. 29 r.203–220.
dc.relation.referencesen6. Yao C., Li X., Song T. Electrospinning and crossfinking of Zein nanofiber mats, J. Appl. Polym. Sci, 2007. No. 103 p. 380–385.
dc.relation.referencesen7. Biswas A., Selling G.W., Woods K.K., Evans K. Surface modification of zein films, Ind. Crops Prod, 2009. No. 30 p. 168–171.
dc.citation.journalTitleChemistry, Technology and Application of Substance
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage152
dc.citation.epage156
dc.coverage.placenameLviv
Appears in Collections:Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2018. – Vol. 1, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018v1n1_Hermanovych_S_B-Development_of_the_152-156.pdf654.26 kBAdobe PDFView/Open
2018v1n1_Hermanovych_S_B-Development_of_the_152-156__COVER.png462.54 kBimage/pngView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.