Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/34750
Title: Optimization of main fermentation of high-gravity wort
Other Titles: Оптимізація головного бродіння високогустинного пивного сусла
Authors: Kosiv, Ruslana
Kharandiuk, Tetiana
Polyuzhyn, Lyubov
Palianytsia, Liubov
Berezovska, Natalia
Bibliographic description (Ukraine): Optimization of main fermentation of high-gravity wort / Ruslana Kosiv, Tetiana Kharandiuk, Lyubov Polyuzhyn, Liubov Palianytsia, Natalia Berezovska // Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Volume 10, number 3. – P. 349–353. – Bibliography: 7 titles.
Issue Date: 2016
Publisher: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Keywords: high-gravity brewing
fermentation byproducts
optimization
високогустинне пивоваріння
побічні продукти бродіння
оптимізація
Abstract: The mathematical model has been developed to calculate the content of higher alcohols and esters depending on wort initial concentration and fermentation temperature. The process was optimized in accordance with the developed model. To obtain high-quality beer via high-gravity brewing technology the wort concentration was found to be 14–15 % relative to dry matter and main fermentation temperature of 284–285 K. Створено математичну модель, яка дає можливість розрахувати вміст вищих спиртів та естерів залежно від початкової концентрації сусла та температури бродіння. За рівняннями математичної моделі здійснено оптимізацію процесу. Встановлено, що для одержання пива високої якості за технологією високогустинного пивоваріння концентрація сусла повинна становити 14–15% сухих речовин, а температура головного бродіння 284–285 К.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34750
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Vol. 10, No. 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15-349.pdf234.66 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.