https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/33190
Title: | Preparation of hierarchical ZSM-5 from Indonesian kaolin by adding silica |
Other Titles: | Приготування ієрархічного ЦВМ-5 з Індонезійського каоліну додаванням діоксиду кремнію |
Authors: | Hartati, Hartati Widati, Alfa Setyawati, Harsasi Fitri, Sarita |
Bibliographic description (Ukraine): | Preparation of hierarchical ZSM-5 from Indonesian kaolin by adding silica / Hartati Hartati, Alfa Widati, Harsasi Setyawati, Sarita Fitri // Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Volume 10, number 1. – P. 87–90. – Bibliography: 27 titles. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Publishing House of Lviv Polytechnic National University |
Keywords: | hierarchical ZSM-5 Bangka kaolin-Indonesia hydrothermal time and temperature ієрархічний ЦВМ-5 Індонезійський Bangka каолін гідротермальний час й температура |
Abstract: | Hierarchical ZSM-5 was prepared using Bangka kaolin-Indonesia in the absence of structure directing agent. The effect of hydrothermal time and temperature was investigated. The prepared samples were characterized by XRD, XRF, FT-IR, and N2 adsorption/desorption. The results show that hierarchical ZSM-5 can be obtained at hydrothermal temperature of 393–448 K. Moreover, this method also produces mordenite and quartz as by-products. З використанням каоліну Bangka (Індонезія) за відсутності структуроутворюючого агента приготовано ієрархічний ЦВМ-5. Досліджено вплив температури і тривалості гідротермального процесу. Приготовлені зразки охарактеризовано за допомогою рентгеноструктурного, рентгенофлуоресцентного аналізу, Фур'є-спектроскопії та N2-адсорбції/десорбції. Показано, що ієрархічний ЦВМ-5 можна отримати за гідротермальної температури 393–448 К. Встановлено, що морденіт і кварц отримано як побічні продукти. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/33190 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Vol. 10, No. 1 |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
13-87-90.pdf | 398.59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.