Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/30190
Title: Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування
Authors: Паляниця, Л. Я.
Косів, Р. Б.
Березовська, Н. І.
Паньків, Н. О.
Харандюк, Т. В.
Bibliographic description (Ukraine): Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2015. – № 812. – С. 216–220. – Бібліографія: 8 назв.
Issue Date: 2015
Publisher: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»
Keywords: хлібопекарські дріжджі
кріостатування
розмноження
baking yeast
cryostatic
reproduction
Abstract: Досліджено вплив низьких температур на процеси розмноження клітин і синтезу біомаси хлібопекарських дріжджів штамів КД, ЛД, К7 і ЛК-22. Результати показали, що зі зменшенням температури кріостатування в дослідженому інтервалі температур знижуються швидкість розмноження клітин, швидкість росту культури, економічний коефіцієнт синтезу біомаси і зростає фізіологічна активність дріжджів. Дріжджі штаму ЛД володіють кращими технологічними ластивостями. Найвищу кріостійкість мають дріжджі штаму ЛД, а найнижчу – К7. Оптимальна температура кріостатування -17 оС забезпечує збереження генеративної активності хлібопекарських дріжджів. The influence of low temperatures on the processes of cell generation and synthesis of baking yeast strains KD, LD, K7, LK-22 biomass was investigated. The results showed that with decreasing temperature cryostatic in the measured temperature range the rate of cell generation, growth rate of culture, economic factors, yeast biomass synthesis decrease and physiological ability of yeast increases. Yeast strain LD have better technological properties and the best cryostability. Yeast strain K7 has the the worst cryostability. The optimum temperature -17 °C of cryostatic provides safety generative activity of baking yeast.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/30190
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2015. – № 812

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
037-216-220.pdf419.48 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.