https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/23401
Title: | Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root |
Other Titles: | Кількісне визначення гідроксикоричних кислот у коренях цикорію |
Authors: | Yezerska, Oksana Kalynyuk, Tymofiy Vronska, Lyudmula |
Bibliographic description (Ukraine): | Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles. |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Publishing House of Lviv Polytechnic National University |
Keywords: | chicory roots quantitative assay hydroxycinnamic acids spectrophotometry корені цикорію кількісне визначення кількісне визначення спектрофотометрія |
Abstract: | The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/23401 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 3 |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2-247-250.pdf | 98.38 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.