Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/8836
Title: Вивчення впливу положення аміногруп на фізико-хімічні властивості 1,3- і 1,4-фенілендіамін гексаціанофератів (II)
Authors: Борова, О. Я.
Возняк, З. Р.
Черватюк, О. А.
Семенишин, Д. І.
Bibliographic description (Ukraine): Вивчення впливу положення аміногруп на фізико-хімічні властивості 1,3- і 1,4-фенілендіамін гексаціанофератів (II) / О. Я. Борова, З. Р. Возняк, О. А. Черватюк, Д. I. Семенишин // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2000. – № 414 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 32-34. – Бібліографія: 4 назви.
Issue Date: 2000
Publisher: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»
Abstract: Проведено синтез та фізико-хімічне дослідження 1,3- і 1,4-фенілендіамін гексаціанофератів (II) рентгенографічним, IЧ-спектроскопічним та термогравіметричним методами. Виявлено, що утворення комплексів відбувається за рахунок протонізації аміногруп. Це проявляється у появі в спектрі смуг поглинання νas і νs групи (NH+3) і зсуві у високочастотну ділянку валентних коливань зв’язків CN. Запропоновано схему термічного розкладу комплексу. Both synthesis and physic-chemical investigation for 1,3- and 1,4-phenilendiamin hexacianoferrates (II) have been made by means of X-rays, IR-spectroscopy and TGM methods. It has been found that complex formation occurs due to protonization of amin-groups. It is indicated by appearance in spectrum of νas and νs (NH+ 3) group absorption bands and by displacement toward high frequency area of CN bonds valency oscillations. Scheme of these complexes thermal decomposition has been proposed.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/8836
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2000. – № 414

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf821.93 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.