DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Melnyk, Stepan | |
dc.contributor.author | Melnyk, Yuriy | |
dc.contributor.author | Dzinyak, Bohdan | |
dc.contributor.author | Pikh, Zorian | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T08:53:27Z | - |
dc.date.available | 2020-12-30T08:53:27Z | - |
dc.date.created | 2020-01-24 | |
dc.date.issued | 2020-01-24 | |
dc.identifier.citation | Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction / Stepan Melnyk, Yuriy Melnyk, Bohdan Dzinyak, Zorian Pikh // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 14. — No 2. — P. 271–276. | |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/55791 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив виду ферментного препарату
бактеріальної α-амілази і температури на накопичення розчинних
сухих речовин та редукуючих цукрів у процесі термоферментативної обробки замісу з пшениці. Показано кореляцію між термічною стабільністю α-амілази і показниками
процесу. Встановлено, що початкова активність ферментного препарату впливає на
інтенсивність гідролізу крохмалю, а зміна активності ферментів
внаслідок їх інактивації за високої температури – на максимальний
вміст сухих речовин і редукуючих цукрів у розрідженіймасі. | |
dc.description.abstract | The influence of the bacterial α-amylase type
and temperature on the accumulation of soluble dry matter
and reducing sugars during fermentation of wheat batch has
been investigated. The correlation between thermal stability
of α-amylase and process parameters is shown. The initial
activity of the enzyme preparation affects the starch
hydrolysis intensity. The change in the enzymes activity,
occurred due to their inactivation at high temperatures,
affects the maximum content of dry matter and reducing sugars in the liquefied matter. | |
dc.format.extent | 271-276 | |
dc.language.iso | en | |
dc.publisher | Видавництво Львівської політехніки | |
dc.publisher | Lviv Politechnic Publishing House | |
dc.relation.ispartof | Chemistry & Chemical Technology, 2 (14), 2020 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1002/star.201800142 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.23939/chcht09.03.267 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.23939/chcht11.04.397 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0 | |
dc.subject | розрідження | |
dc.subject | гідроліз | |
dc.subject | α-амілаза | |
dc.subject | сухі речовини | |
dc.subject | редукуючі цукри | |
dc.subject | liquefaction | |
dc.subject | hydrolysis | |
dc.subject | α-amylase | |
dc.subject | dry matter | |
dc.subject | reducing sugars | |
dc.title | Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction | |
dc.title.alternative | Дослідження ефективності застосування препаратів бактеріальної α-амілази для розрідження замісу | |
dc.type | Article | |
dc.rights.holder | © Національний університет “Львівська політехніка”, 2020 | |
dc.rights.holder | © Melnyk S., Melnyk Yu., Dzinyak B., Pikh Z., 2020 | |
dc.contributor.affiliation | Lviv Polytechnic National University | |
dc.format.pages | 6 | |
dc.identifier.citationen | Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction / Stepan Melnyk, Yuriy Melnyk, Bohdan Dzinyak, Zorian Pikh // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 14. — No 2. — P. 271–276. | |
dc.identifier.doi | doi.org/10.23939/chcht14.02.271 | |
dc.relation.references | [1]Vengadaramana A.: Sch. Acad. J. Pharm., 2013, 2, 209. | |
dc.relation.references | [2] Prakash O., Jaiswal N.:Appl. Biochem. Biotech., 2010, 160, 2401. https://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4 | |
dc.relation.references | [3] Li Z., WangD., Shi, Y.-C.: Starch, 2019, 71, 1800142. https://doi.org/10.1002/star.201800142 | |
dc.relation.references | [4]NicPhiaraisB., Schehl B., Oliveira J. et al.:J. Inst. Brew., 2006, 112, 324. https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x | |
dc.relation.references | [5]DesobgoZ., NsoE., Tenin D.:J. Brew. Dist., 2011, 2, 28. | |
dc.relation.references | [6]Melnyk S., Melnyk Yu.., Rohovyi Yu. et al.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2005, 529, 103. | |
dc.relation.references | [7]Nasidi M., AguR., Deeni Y. et al.:Bioethanol, 2015, 1, 1. https://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001 | |
dc.relation.references | [8]Ubwa S., NwadinigweC. Ugalahi-IgbumG. et al.:Int. J. Modern Chem., 2012, 1, 1. | |
dc.relation.references | [9] Levandovskyi L., Mudrak T., Shyian P. et al.:Naukovi Pratsi NUKhT, 2008, 24, 24. | |
dc.relation.references | [10] Levandovskyi L., Shyian P., Mudrak T. et al.:Kharchova i Pererobna Prom., 2007, 11, 15. | |
dc.relation.references | [11]Ubwa S., Abah J., IgbumO. et al.:Int. J. Renew. Energ. Res., 2013, 3, 24. | |
dc.relation.references | [12] Garvin A., IbarzR., Ibarz A.:Food. Res. Int., 2017, 96, 132. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004 | |
dc.relation.references | [13]Gladii A., TsyupkoF., Polyugyn I. et al.:Chem. Chem. Technol., 2015, 9, 267. https://doi.org/10.23939/chcht09.03.267 | |
dc.relation.references | [14] Sobechko I., Dibrivnyi1 V., Horak Yu. et al.:Chem. Chem. Technol., 2017, 11, 397. https://doi.org/10.23939/chcht11.04.397 | |
dc.relation.references | [15] PolygalinaC.:Tekhnokhimicheskii Kontrol Spirtovogo i LikeroVodochnogoProizvodstv. Kolos, Moskva 1999. | |
dc.relation.references | [16]Melnyk Yu., Melnyk S., Mahorivska H.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2012, 726, 95. | |
dc.relation.references | [17]BlishchR., Melnyk S.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2004, 516, 55. | |
dc.relation.references | [18]Cornish-Bowden A.:J. Biosci. 2017, 42, 665. https://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0 | |
dc.relation.references | [19]Marynchenko V., Melnyk S., RosolovaR.:Kharchova i Pererobna Prom., 2003, 1, 18. | |
dc.relation.referencesen | [1]Vengadaramana A., Sch. Acad. J. Pharm., 2013, 2, 209. | |
dc.relation.referencesen | [2] Prakash O., Jaiswal N.:Appl. Biochem. Biotech., 2010, 160, 2401. https://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4 | |
dc.relation.referencesen | [3] Li Z., WangD., Shi, Y.-C., Starch, 2019, 71, 1800142. https://doi.org/10.1002/star.201800142 | |
dc.relation.referencesen | [4]NicPhiaraisB., Schehl B., Oliveira J. et al.:J. Inst. Brew., 2006, 112, 324. https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x | |
dc.relation.referencesen | [5]DesobgoZ., NsoE., Tenin D.:J. Brew. Dist., 2011, 2, 28. | |
dc.relation.referencesen | [6]Melnyk S., Melnyk Yu.., Rohovyi Yu. et al.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2005, 529, 103. | |
dc.relation.referencesen | [7]Nasidi M., AguR., Deeni Y. et al.:Bioethanol, 2015, 1, 1. https://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001 | |
dc.relation.referencesen | [8]Ubwa S., NwadinigweC. Ugalahi-IgbumG. et al.:Int. J. Modern Chem., 2012, 1, 1. | |
dc.relation.referencesen | [9] Levandovskyi L., Mudrak T., Shyian P. et al.:Naukovi Pratsi NUKhT, 2008, 24, 24. | |
dc.relation.referencesen | [10] Levandovskyi L., Shyian P., Mudrak T. et al.:Kharchova i Pererobna Prom., 2007, 11, 15. | |
dc.relation.referencesen | [11]Ubwa S., Abah J., IgbumO. et al.:Int. J. Renew. Energ. Res., 2013, 3, 24. | |
dc.relation.referencesen | [12] Garvin A., IbarzR., Ibarz A.:Food. Res. Int., 2017, 96, 132. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004 | |
dc.relation.referencesen | [13]Gladii A., TsyupkoF., Polyugyn I. et al.:Chem. Chem. Technol., 2015, 9, 267. https://doi.org/10.23939/chcht09.03.267 | |
dc.relation.referencesen | [14] Sobechko I., Dibrivnyi1 V., Horak Yu. et al.:Chem. Chem. Technol., 2017, 11, 397. https://doi.org/10.23939/chcht11.04.397 | |
dc.relation.referencesen | [15] PolygalinaC.:Tekhnokhimicheskii Kontrol Spirtovogo i LikeroVodochnogoProizvodstv. Kolos, Moskva 1999. | |
dc.relation.referencesen | [16]Melnyk Yu., Melnyk S., Mahorivska H.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2012, 726, 95. | |
dc.relation.referencesen | [17]BlishchR., Melnyk S.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2004, 516, 55. | |
dc.relation.referencesen | [18]Cornish-Bowden A.:J. Biosci. 2017, 42, 665. https://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0 | |
dc.relation.referencesen | [19]Marynchenko V., Melnyk S., RosolovaR.:Kharchova i Pererobna Prom., 2003, 1, 18. | |
dc.citation.volume | 14 | |
dc.citation.issue | 2 | |
dc.citation.spage | 271 | |
dc.citation.epage | 276 | |
dc.coverage.placename | Львів | |
dc.coverage.placename | Lviv | |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2020. – Vol. 14, No. 2
|