Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/55791
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMelnyk, Stepan
dc.contributor.authorMelnyk, Yuriy
dc.contributor.authorDzinyak, Bohdan
dc.contributor.authorPikh, Zorian
dc.date.accessioned2020-12-30T08:53:27Z-
dc.date.available2020-12-30T08:53:27Z-
dc.date.created2020-01-24
dc.date.issued2020-01-24
dc.identifier.citationStudy on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction / Stepan Melnyk, Yuriy Melnyk, Bohdan Dzinyak, Zorian Pikh // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 14. — No 2. — P. 271–276.
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/55791-
dc.description.abstractДосліджено вплив виду ферментного препарату бактеріальної α-амілази і температури на накопичення розчинних сухих речовин та редукуючих цукрів у процесі термоферментативної обробки замісу з пшениці. Показано кореляцію між термічною стабільністю α-амілази і показниками процесу. Встановлено, що початкова активність ферментного препарату впливає на інтенсивність гідролізу крохмалю, а зміна активності ферментів внаслідок їх інактивації за високої температури – на максимальний вміст сухих речовин і редукуючих цукрів у розрідженіймасі.
dc.description.abstractThe influence of the bacterial α-amylase type and temperature on the accumulation of soluble dry matter and reducing sugars during fermentation of wheat batch has been investigated. The correlation between thermal stability of α-amylase and process parameters is shown. The initial activity of the enzyme preparation affects the starch hydrolysis intensity. The change in the enzymes activity, occurred due to their inactivation at high temperatures, affects the maximum content of dry matter and reducing sugars in the liquefied matter.
dc.format.extent271-276
dc.language.isoen
dc.publisherВидавництво Львівської політехніки
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House
dc.relation.ispartofChemistry & Chemical Technology, 2 (14), 2020
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1002/star.201800142
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004
dc.relation.urihttps://doi.org/10.23939/chcht09.03.267
dc.relation.urihttps://doi.org/10.23939/chcht11.04.397
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0
dc.subjectрозрідження
dc.subjectгідроліз
dc.subjectα-амілаза
dc.subjectсухі речовини
dc.subjectредукуючі цукри
dc.subjectliquefaction
dc.subjecthydrolysis
dc.subjectα-amylase
dc.subjectdry matter
dc.subjectreducing sugars
dc.titleStudy on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction
dc.title.alternativeДослідження ефективності застосування препаратів бактеріальної α-амілази для розрідження замісу
dc.typeArticle
dc.rights.holder© Національний університет “Львівська політехніка”, 2020
dc.rights.holder© Melnyk S., Melnyk Yu., Dzinyak B., Pikh Z., 2020
dc.contributor.affiliationLviv Polytechnic National University
dc.format.pages6
dc.identifier.citationenStudy on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction / Stepan Melnyk, Yuriy Melnyk, Bohdan Dzinyak, Zorian Pikh // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 14. — No 2. — P. 271–276.
dc.identifier.doidoi.org/10.23939/chcht14.02.271
dc.relation.references[1]Vengadaramana A.: Sch. Acad. J. Pharm., 2013, 2, 209.
dc.relation.references[2] Prakash O., Jaiswal N.:Appl. Biochem. Biotech., 2010, 160, 2401. https://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4
dc.relation.references[3] Li Z., WangD., Shi, Y.-C.: Starch, 2019, 71, 1800142. https://doi.org/10.1002/star.201800142
dc.relation.references[4]NicPhiaraisB., Schehl B., Oliveira J. et al.:J. Inst. Brew., 2006, 112, 324. https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x
dc.relation.references[5]DesobgoZ., NsoE., Tenin D.:J. Brew. Dist., 2011, 2, 28.
dc.relation.references[6]Melnyk S., Melnyk Yu.., Rohovyi Yu. et al.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2005, 529, 103.
dc.relation.references[7]Nasidi M., AguR., Deeni Y. et al.:Bioethanol, 2015, 1, 1. https://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001
dc.relation.references[8]Ubwa S., NwadinigweC. Ugalahi-IgbumG. et al.:Int. J. Modern Chem., 2012, 1, 1.
dc.relation.references[9] Levandovskyi L., Mudrak T., Shyian P. et al.:Naukovi Pratsi NUKhT, 2008, 24, 24.
dc.relation.references[10] Levandovskyi L., Shyian P., Mudrak T. et al.:Kharchova i Pererobna Prom., 2007, 11, 15.
dc.relation.references[11]Ubwa S., Abah J., IgbumO. et al.:Int. J. Renew. Energ. Res., 2013, 3, 24.
dc.relation.references[12] Garvin A., IbarzR., Ibarz A.:Food. Res. Int., 2017, 96, 132. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004
dc.relation.references[13]Gladii A., TsyupkoF., Polyugyn I. et al.:Chem. Chem. Technol., 2015, 9, 267. https://doi.org/10.23939/chcht09.03.267
dc.relation.references[14] Sobechko I., Dibrivnyi1 V., Horak Yu. et al.:Chem. Chem. Technol., 2017, 11, 397. https://doi.org/10.23939/chcht11.04.397
dc.relation.references[15] PolygalinaC.:Tekhnokhimicheskii Kontrol Spirtovogo i LikeroVodochnogoProizvodstv. Kolos, Moskva 1999.
dc.relation.references[16]Melnyk Yu., Melnyk S., Mahorivska H.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2012, 726, 95.
dc.relation.references[17]BlishchR., Melnyk S.:Visnyk Nats. Univ. “Lvivska Polytekhnika”, 2004, 516, 55.
dc.relation.references[18]Cornish-Bowden A.:J. Biosci. 2017, 42, 665. https://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0
dc.relation.references[19]Marynchenko V., Melnyk S., RosolovaR.:Kharchova i Pererobna Prom., 2003, 1, 18.
dc.relation.referencesen[1]Vengadaramana A., Sch. Acad. J. Pharm., 2013, 2, 209.
dc.relation.referencesen[2] Prakash O., Jaiswal N.:Appl. Biochem. Biotech., 2010, 160, 2401. https://doi.org/10.1007/s12010-009-8735-4
dc.relation.referencesen[3] Li Z., WangD., Shi, Y.-C., Starch, 2019, 71, 1800142. https://doi.org/10.1002/star.201800142
dc.relation.referencesen[4]NicPhiaraisB., Schehl B., Oliveira J. et al.:J. Inst. Brew., 2006, 112, 324. https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2006.tb00738.x
dc.relation.referencesen[5]DesobgoZ., NsoE., Tenin D.:J. Brew. Dist., 2011, 2, 28.
dc.relation.referencesen[6]Melnyk S., Melnyk Yu.., Rohovyi Yu. et al.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2005, 529, 103.
dc.relation.referencesen[7]Nasidi M., AguR., Deeni Y. et al.:Bioethanol, 2015, 1, 1. https://doi.org/10.1515/bioeth-2015-0001
dc.relation.referencesen[8]Ubwa S., NwadinigweC. Ugalahi-IgbumG. et al.:Int. J. Modern Chem., 2012, 1, 1.
dc.relation.referencesen[9] Levandovskyi L., Mudrak T., Shyian P. et al.:Naukovi Pratsi NUKhT, 2008, 24, 24.
dc.relation.referencesen[10] Levandovskyi L., Shyian P., Mudrak T. et al.:Kharchova i Pererobna Prom., 2007, 11, 15.
dc.relation.referencesen[11]Ubwa S., Abah J., IgbumO. et al.:Int. J. Renew. Energ. Res., 2013, 3, 24.
dc.relation.referencesen[12] Garvin A., IbarzR., Ibarz A.:Food. Res. Int., 2017, 96, 132. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.03.004
dc.relation.referencesen[13]Gladii A., TsyupkoF., Polyugyn I. et al.:Chem. Chem. Technol., 2015, 9, 267. https://doi.org/10.23939/chcht09.03.267
dc.relation.referencesen[14] Sobechko I., Dibrivnyi1 V., Horak Yu. et al.:Chem. Chem. Technol., 2017, 11, 397. https://doi.org/10.23939/chcht11.04.397
dc.relation.referencesen[15] PolygalinaC.:Tekhnokhimicheskii Kontrol Spirtovogo i LikeroVodochnogoProizvodstv. Kolos, Moskva 1999.
dc.relation.referencesen[16]Melnyk Yu., Melnyk S., Mahorivska H.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2012, 726, 95.
dc.relation.referencesen[17]BlishchR., Melnyk S.:Visnyk Nats. Univ. "Lvivska Polytekhnika", 2004, 516, 55.
dc.relation.referencesen[18]Cornish-Bowden A.:J. Biosci. 2017, 42, 665. https://doi.org/10.1007/s12038-017-9719-0
dc.relation.referencesen[19]Marynchenko V., Melnyk S., RosolovaR.:Kharchova i Pererobna Prom., 2003, 1, 18.
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage271
dc.citation.epage276
dc.coverage.placenameЛьвів
dc.coverage.placenameLviv
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2020. – Vol. 14, No. 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2020v14n2_Melnyk_S-Study_on_the_Effective_Application_271-276.pdf429.41 kBAdobe PDFView/Open
2020v14n2_Melnyk_S-Study_on_the_Effective_Application_271-276__COVER.png574.91 kBimage/pngView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.