Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/46430
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorFedevych, Eugeniy-
dc.contributor.authorDatsko, Oleh-
dc.contributor.authorFedevych, Oleh-
dc.date.accessioned2020-03-02T10:50:18Z-
dc.date.available2020-03-02T10:50:18Z-
dc.date.created2019-02-28-
dc.date.issued2019-02-28-
dc.identifier.citationFedevych E. The role of oxides in oxidation of allyl alcohol and its esters / Eugeniy Fedevych, Oleh Datsko, Oleh Fedevych // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 1. — P. 46–51.-
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46430-
dc.description.abstractОбгрунтовано допущення, що проміжним молекулярним продуктом реакції окиснення алілового спирту та його естерів у середовищі оцтової кислоти є оксиди (гліцидол, гліцидолацетат, гліцидолформіат). Для оптимізації процесу одержання естерів гліцерину досліджено кінетику взаємодії цих оксидів з оцтовою та мурашиними кислотами. Встановлено, що найстійкішим є гліцидолформіат, а найменш стійким – гліцидол. З мурашиною кислотою взаємодія оксидів проходить на порядок швидше ніж оцтовою. В присутності мурашиної кислоти селективність різко зменшується. Для досягнення максимального виходу естерів гліцерину як вихідний продукт доцільно використовувати алілформіат.-
dc.description.abstractThe assumption that oxides (glycidol, glycidol acetate, glycidol formate) are the intermediate molecular products of the oxidation reaction of allyl alcohol and its esters in the medium of acetic acid has been grounded. To optimize the process of obtaining glycerin esters the kinetics of these oxides reaction with acetic and formic acids has been investigated. Glycidol formate was found to be the most stable compound and glycidol – the least stable one. The rate of oxides reaction with formic acid is by order higher than that with acetic acid. It is reasonable to use allyl formate as the starting material to achieve the maximum yields of glycerin esters.-
dc.format.extent46-51-
dc.language.isoen-
dc.publisherВидавництво Львівської політехніки-
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House-
dc.relation.ispartofChemistry & Chemical Technology, 1 (13), 2019-
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1021/ja104826g-
dc.relation.urihttps://doi.org./-
dc.relation.urihttp://dx.doi.org/10.1039/C3GC42135J-
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1007/s10593-014-1534-z-
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1021/ar2002045-
dc.relation.urihttps://doi.org/10.1111/j.1745-4522.2006.00045.x-
dc.relation.urihttps://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/triacetin-
dc.subjectгліцерин-
dc.subjectалілацетат-
dc.subjectалілформіат-
dc.subjectспирт аліловий-
dc.subjectоксиди-
dc.subjectglycerin-
dc.subjectallyl acetate-
dc.subjectallyl formate-
dc.subjectallyl alcohol-
dc.subjectoxides-
dc.titleThe role of oxides in oxidation of allyl alcohol and its esters-
dc.title.alternativeОксиди як проміжні продукти реакції окиснення алілового спирту та його естерів киснем повітря в середовищі оцтової кислоти-
dc.typeArticle-
dc.rights.holder© Національний університет „Львівська політехніка“, 2019-
dc.rights.holder© Fedevych E., Datsko O., Fedevych O., 2019-
dc.contributor.affiliationLviv National Agrarian University-
dc.contributor.affiliationBogomolets Institute of Physiology-
dc.contributor.affiliationLviv Polytechnic National University-
dc.format.pages6-
dc.identifier.citationenFedevych E. The role of oxides in oxidation of allyl alcohol and its esters / Eugeniy Fedevych, Oleh Datsko, Oleh Fedevych // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 1. — P. 46–51.-
dc.relation.references1. Zhyznevskyi V., Fedevych Ye.: Perspektivnye Kataliticheskie Processy Poluchenia AcrylatnykhMonomerov. Svit, Lviv 1991.-
dc.relation.references2. Vermeulen N., Delcamp J., White C.: J. Am. Chem. Soc., 2010, 132, 11323. https://doi.org/10.1021/ja104826g-
dc.relation.references3. Henderson W., Check C., Proust N., Stambuli J.: Org. Lett, 2010, 12, 824. https://doi.org./ 10.1021/ol902905w-
dc.relation.references4. Fedevych Ye.: Zh. Prikl. Khimii, 2002, 38, 668.-
dc.relation.references5. Chen K., Zhang P., Wang Y., Li H.: Green Chem., 2014, 16, 2344. http://dx.doi.org/10.1039/C3GC42135J-
dc.relation.references6. Diment O., Kazanskyi K., Mironovych A.: Glycol i Druhie Proizvodnye Okisei Etilena i Propylena. Khimia, Moskva 1996.-
dc.relation.references7. Uchuskin M., Makarov A., Butin A.: Chem. Heterocycl. Compd., 2014, 50, 791. https://doi.org/10.1007/s10593-014-1534-z-
dc.relation.references8. Campbell A., Stahl S.: Acc. Chem. Res., 2012, 45, 851. https://doi.org/10.1021/ar2002045-
dc.relation.references9. Janis R., Klasek A., Bobalova J.: J. Food Lipids, 2006, 13, 199. https://doi.org/10.1111/j.1745-4522.2006.00045.x-
dc.relation.references10. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/triacetin-
dc.relation.references11. Fedevych Ye., Datsko O., Fedevych O.: XV Naukova Conf. “Lvivski Khim. Chytannia”. Ukraine, Lviv 2015, F8.-
dc.relation.referencesen1. Zhyznevskyi V., Fedevych Ye., Perspektivnye Kataliticheskie Processy Poluchenia AcrylatnykhMonomerov. Svit, Lviv 1991.-
dc.relation.referencesen2. Vermeulen N., Delcamp J., White C., J. Am. Chem. Soc., 2010, 132, 11323. https://doi.org/10.1021/ja104826g-
dc.relation.referencesen3. Henderson W., Check C., Proust N., Stambuli J., Org. Lett, 2010, 12, 824. https://doi.org./ 10.1021/ol902905w-
dc.relation.referencesen4. Fedevych Ye., Zh. Prikl. Khimii, 2002, 38, 668.-
dc.relation.referencesen5. Chen K., Zhang P., Wang Y., Li H., Green Chem., 2014, 16, 2344. http://dx.doi.org/10.1039/P.3GC42135J-
dc.relation.referencesen6. Diment O., Kazanskyi K., Mironovych A., Glycol i Druhie Proizvodnye Okisei Etilena i Propylena. Khimia, Moskva 1996.-
dc.relation.referencesen7. Uchuskin M., Makarov A., Butin A., Chem. Heterocycl. Compd., 2014, 50, 791. https://doi.org/10.1007/s10593-014-1534-z-
dc.relation.referencesen8. Campbell A., Stahl S., Acc. Chem. Res., 2012, 45, 851. https://doi.org/10.1021/ar2002045-
dc.relation.referencesen9. Janis R., Klasek A., Bobalova J., J. Food Lipids, 2006, 13, 199. https://doi.org/10.1111/j.1745-4522.2006.00045.x-
dc.relation.referencesen10. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/triacetin-
dc.relation.referencesen11. Fedevych Ye., Datsko O., Fedevych O., XV Naukova Conf. "Lvivski Khim. Chytannia". Ukraine, Lviv 2015, F8.-
dc.citation.issue1-
dc.citation.spage46-
dc.citation.epage51-
dc.coverage.placenameЛьвів-
dc.coverage.placenameLviv-
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2019. – Vol. 13, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019v13n1_Fedevych_E-The_role_of_oxides_in_oxidation_46-51.pdf325.1 kBAdobe PDFView/Open
2019v13n1_Fedevych_E-The_role_of_oxides_in_oxidation_46-51__COVER.png487.15 kBimage/pngView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.