DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Стадницька, Н. Є. | |
dc.contributor.author | Брида, О. Р. | |
dc.contributor.author | Гаєвська, А. А. | |
dc.contributor.author | Червецова, В. Г. | |
dc.contributor.author | Лубенець, В. І. | |
dc.contributor.author | Новіков, В. П. | |
dc.contributor.author | Stadnytska, N. E. | |
dc.contributor.author | Bryda, O. R. | |
dc.contributor.author | Hajevska, A. A. | |
dc.contributor.author | Chervetsova, V. H. | |
dc.contributor.author | Lubenets, V. I. | |
dc.contributor.author | Novikov, V. P. | |
dc.date.accessioned | 2020-03-02T09:14:38Z | - |
dc.date.available | 2020-03-02T09:14:38Z | - |
dc.date.created | 2019-02-28 | |
dc.date.issued | 2019-02-28 | |
dc.identifier.citation | Influence of garlic extract on test-culture of bacteria and fungi / N. E. Stadnytska, O. R. Bryda, A. A. Hajevska, V. H. Chervetsova, V. I. Lubenets, V. P. Novikov // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Том 2. — № 2. — С. 129–134. | |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46397 | - |
dc.description.abstract | Розвиток фармацевтики привів до збільшення різноманітних протигрибкових засобів на
фармацевтичному ринку. З часом у мікроорганізмів розвивається резистентність до препаратів. Тому
напрям досліджень протигрибкових засобів вважають перспективним. Особливе місце займають
препарати на основі лікарської рослинної сировини, такої, як часник звичайний (Allium sativum).
Тому нами досліджено вплив спиртового екстракту часнику звичайного на тест-культури грибів
Penicillum chryzogenum, Candida lypolitica, Aspergillus niger. Можна зазначити позитивний фунгіцидний
вплив на досліджувані культури, що зумовлений наявністю комплексу біологічно активних сполук з
антимікробними властивостями та їх екстракцією в умовах проведення експерименту. | |
dc.description.abstract | The development of pharmaceuticals led to an increase in the number of various antifungal
agents in the pharmaceutical market. Over the time microorganisms develop resistance to drugs.
Therefore, the direction of research on antifungal agents is considered promising. A special place is
occupied by medicines based on herbal raw materials, such as garlic (Allium sativum). Therefore,
we conducted a study on the effect of Alcoholic extract of garlic on the test culture of fungi
Penicillum chryzogenum, Candida lypolitica, Aspergillus niger. As a result, a positive fungicidal
effect on culture research can be noted, due to the presence of a complex of biologically active
compounds with antimicrobial properties and their successful extraction under the conditions of
the experiment. | |
dc.format.extent | 129-134 | |
dc.language.iso | en | |
dc.publisher | Lviv Politechnic Publishing House | |
dc.publisher | Lviv Politechnic Publishing House | |
dc.relation.ispartof | Chemistry, Technology and Application of Substances, 2 (2), 2019 | |
dc.subject | часник звичайний | |
dc.subject | Allium sativum | |
dc.subject | протимікробна активність | |
dc.subject | лікарська рослинна сировина | |
dc.subject | Penicillum chryzogenum | |
dc.subject | Candida lypolitica | |
dc.subject | Aspergillus niger | |
dc.subject | garlic | |
dc.subject | Allium sativum | |
dc.subject | antimicrobial activity | |
dc.subject | medicinal plant material | |
dc.subject | Penicillum chryzogenum | |
dc.subject | Candida lypolitica | |
dc.subject | Aspergillus niger | |
dc.title | Influence of garlic extract on test-culture of bacteria and fungi | |
dc.title.alternative | Вплив екстракту часнику на тест-культури бактерій і грибів | |
dc.type | Article | |
dc.rights.holder | © Національний університет „Львівська політехніка“, 2019 | |
dc.contributor.affiliation | Національний університет “Львівська політехніка” | |
dc.contributor.affiliation | Lviv Polytechnic National University | |
dc.format.pages | 6 | |
dc.identifier.citationen | Influence of garlic extract on test-culture of bacteria and fungi / N. E. Stadnytska, O. R. Bryda, A. A. Hajevska, V. H. Chervetsova, V. I. Lubenets, V. P. Novikov // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 2. — No 2. — P. 129–134. | |
dc.relation.references | 1. Ravi Kant Upadhyay(2016) Garlic. A potential source of pharmaceuticals and pesticides. A review. International Journal of Green Pharmacy, Jan-Mar (Suppl), 10 (1). S. 1-28. | |
dc.relation.references | 2. Likarsʹki roslyny /za red. A. M. Hrodzinsʹkoho. K.: Vyd-vo “Ukrayinsʹka radyansʹka entsyklopediya”, 1992. S. 458. | |
dc.relation.references | 3. S. Ankri, D. Mirelman.(1999) Antimicrobial properties of allicin from garlic. Microbes and Infection, № 1(2). Р. 125129. | |
dc.relation.references | 4. Derzhavna Farmakorpeya Ukrayiny // Derzhavne pidpryyemstvo “Naukoovo-ekspertnyy farmakopeynyy tsentr”. 1-e vyd. Kharkiv: IREH, 2001. 556 s. p. 2.7. Biolohichni metody kilʹkisnoho vyznachennya 2.7.2. Kilʹkisne vyznachennya antybiotykiv mikrobiolohichnym | |
dc.relation.references | 5. Borlinghaus, J (2014) Allicin: Chemistry and Biological Properties. MDPI and ACS Style.; Molecules, (19), Р. 12591-12618. | |
dc.relation.references | 6. Derzhavna Farmakorpeya Ukrayiny // Derzhavne pidpryyemstvo “Naukoovo-ekspertnyy farmakopeynyy tsentr”. 1-e vyd. Kharkiv: RIREH, 2001. 556 s. p. 2.8. Metody farmakohnoziyi 2.8.16. Vyznachennya sukhoho zalyshku ekstraktu. | |
dc.relation.references | 7. R. R Culter (2002) Antibacterial activity of a new, stable aqueous extract of allicin against methicillinresistant Staphylococcus aureus. British journal of biomedical science. No. 61 (2). P. 1-3. | |
dc.relation.references | 8. Zelepugin D. Y. (2010) Ispolzovanie sverhcriticheskoi fluidnoi extractii dlya razrabotki novih potentialnyh biocidov na osnove chesnoka (Alium sativum). Sverhcriticheskie fluidy: theoriya і praktika. | |
dc.relation.references | 9. Hlybov N. A. Extrakcia phitoncidov chesnoka dly uvelechenia microbiologicheskou stabilnosti mysoprodtktov pri holodilnom hranenii. (2014) Procesy i aparaty harchovyh prodyktov. | |
dc.relation.references | 10. Pozharnickaya O. N. Vliyania parametrov extragirovania na soderganie serovmesnyh soedeneniy v maslyanim extracte iz Allium sativum I osobenosti ih opredelenia. (2001) Rastitelnye resursy. 2001. 37 (1), S. 103-109. | |
dc.relation.references | 11. Ejaz S. Extract of garlic (Allium sativum) in cancer chemoprevention. (2003) Experimental Oncology. 25 P. 93-97. | |
dc.relation.references | 12. Astashkin E. I. Systema vivedeniya CA2+ iz citoplazmy cherez plazmaticheskuy membranu limfocitov cheloveka I vliyaniya na ee activnost allicina. (2003) Zhyrnal membranoy I kletochnoy biologii. 20(4). P. 341-348. | |
dc.relation.references | 13. Haldun A. O. Bacterecidnye svoistva extracta cheremhi I chesnoka posevnogo (2004) Vestnic veterenarii. P. 31-35. | |
dc.relation.references | 14. Zelepugin D. Y. (2014) Ustoichevost tiosulfatov sverhcriticheskih extractov casnoka (Аllium sativum) v polyrnih I nepolyarnih rastvoritelyzh. Sverhcriticheskie fluidy: theoriya I praktika. 9 (2). S. 11-26. | |
dc.relation.referencesen | 1. Ravi Kant Upadhyay(2016) Garlic. A potential source of pharmaceuticals and pesticides. A review. International Journal of Green Pharmacy, Jan-Mar (Suppl), 10 (1). S. 1-28. | |
dc.relation.referencesen | 2. Likarsʹki roslyny /za red. A. M. Hrodzinsʹkoho. K., Vyd-vo "Ukrayinsʹka radyansʹka entsyklopediya", 1992. S. 458. | |
dc.relation.referencesen | 3. S. Ankri, D. Mirelman.(1999) Antimicrobial properties of allicin from garlic. Microbes and Infection, No 1(2). R. 125129. | |
dc.relation.referencesen | 4. Derzhavna Farmakorpeya Ukrayiny, Derzhavne pidpryyemstvo "Naukoovo-ekspertnyy farmakopeynyy tsentr". 1-e vyd. Kharkiv: IREH, 2001. 556 s. p. 2.7. Biolohichni metody kilʹkisnoho vyznachennya 2.7.2. Kilʹkisne vyznachennya antybiotykiv mikrobiolohichnym | |
dc.relation.referencesen | 5. Borlinghaus, J (2014) Allicin: Chemistry and Biological Properties. MDPI and ACS Style.; Molecules, (19), R. 12591-12618. | |
dc.relation.referencesen | 6. Derzhavna Farmakorpeya Ukrayiny, Derzhavne pidpryyemstvo "Naukoovo-ekspertnyy farmakopeynyy tsentr". 1-e vyd. Kharkiv: RIREH, 2001. 556 s. p. 2.8. Metody farmakohnoziyi 2.8.16. Vyznachennya sukhoho zalyshku ekstraktu. | |
dc.relation.referencesen | 7. R. R Culter (2002) Antibacterial activity of a new, stable aqueous extract of allicin against methicillinresistant Staphylococcus aureus. British journal of biomedical science. No. 61 (2). P. 1-3. | |
dc.relation.referencesen | 8. Zelepugin D. Y. (2010) Ispolzovanie sverhcriticheskoi fluidnoi extractii dlya razrabotki novih potentialnyh biocidov na osnove chesnoka (Alium sativum). Sverhcriticheskie fluidy: theoriya i praktika. | |
dc.relation.referencesen | 9. Hlybov N. A. Extrakcia phitoncidov chesnoka dly uvelechenia microbiologicheskou stabilnosti mysoprodtktov pri holodilnom hranenii. (2014) Procesy i aparaty harchovyh prodyktov. | |
dc.relation.referencesen | 10. Pozharnickaya O. N. Vliyania parametrov extragirovania na soderganie serovmesnyh soedeneniy v maslyanim extracte iz Allium sativum I osobenosti ih opredelenia. (2001) Rastitelnye resursy. 2001. 37 (1), S. 103-109. | |
dc.relation.referencesen | 11. Ejaz S. Extract of garlic (Allium sativum) in cancer chemoprevention. (2003) Experimental Oncology. 25 P. 93-97. | |
dc.relation.referencesen | 12. Astashkin E. I. Systema vivedeniya CA2+ iz citoplazmy cherez plazmaticheskuy membranu limfocitov cheloveka I vliyaniya na ee activnost allicina. (2003) Zhyrnal membranoy I kletochnoy biologii. 20(4). P. 341-348. | |
dc.relation.referencesen | 13. Haldun A. O. Bacterecidnye svoistva extracta cheremhi I chesnoka posevnogo (2004) Vestnic veterenarii. P. 31-35. | |
dc.relation.referencesen | 14. Zelepugin D. Y. (2014) Ustoichevost tiosulfatov sverhcriticheskih extractov casnoka (Allium sativum) v polyrnih I nepolyarnih rastvoritelyzh. Sverhcriticheskie fluidy: theoriya I praktika. 9 (2). S. 11-26. | |
dc.citation.issue | 2 | |
dc.citation.spage | 129 | |
dc.citation.epage | 134 | |
dc.coverage.placename | Lviv | |
dc.coverage.placename | Lviv | |
Appears in Collections: | Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2019. – Vol. 2, No. 2
|