Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/46389
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКічура, Д. Б.
dc.contributor.authorНикулишин, І. Є.
dc.contributor.authorДзіняк, Б. О.
dc.contributor.authorKichura, D. B.
dc.contributor.authorNykulyshun, I. E.
dc.contributor.authorDzinyak, B. O.
dc.date.accessioned2020-03-02T09:14:33Z-
dc.date.available2020-03-02T09:14:33Z-
dc.date.created2019-02-28
dc.date.issued2019-02-28
dc.identifier.citationКічура Д. Б. Сучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства / Д. Б. Кічура, І. Є. Никулишин, Б. О. Дзіняк // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Том 2. — № 2. — С. 85–90.
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46389-
dc.description.abstractЗгідно із сучасними поглядами, забезпечення належного контролю винограду, виноматеріалу й вина незалежно від врожайності, умов року врожаю має гарантувати виробник та система забезпечення поетапного контролю на кожній ділянці виробництва. Наведено узагальнені результати методологічних розробок, запропоновані на основі існуючих методик для покращення якості оцінки виноматеріалів та вин. Методологічне забезпечення технохімічного контролю включає фізичні та хімічні показники та діапазони їх змін, методи їх аналізу та моніторинг якості продукції, науково-аналітичну інформацію. Для кожного етапу технохімічного контролю запропоновано критерії оцінювання якості виноматеріалів та готової продукції – вина. Для належного технохімічного контролю використовують інструментальні (фізичні та фізико-хімічні) та хімічні аналітичні методи досліджень. У результаті багаторічних досліджень система технохімічного контролю продукції виноробства дозволяє провести поетапний моніторинг кожної стадії виробництва й гарантувати якість отриманого вина.
dc.description.abstractModern view of ensuring the proper control of grapes, wine material and wine, regardless of yield, of the harvest year condition, must be guaranteed by the producer and a system of phased control at each production site. The article summarizes the results of methodological developments proposed on the basis of existing methods for improving the quality of evaluation of wine materials and wines. The techno-chemical control methodological supports includes criteria exactly physical and chemical parameters and their variation range, methods their analysis product quality monitoring points and procedure, and scientific and analytical information. For each stage techno-chemical control set criteria has been proposed to ensure high quality of the wine material and finished product – wine. For proper techno-chemical control, instrumental (physical, physico-chemical) and chemical analytical methods should be used. As a result of many years of research the system techno-chemical control in winemaking products was equipped with an advanced methodological framework that allows monitoring in order to obtain quality wine materials and wines based on them.
dc.format.extent85-90
dc.language.isouk
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House
dc.relation.ispartofChemistry, Technology and Application of Substances, 2 (2), 2019
dc.subjectвиноград
dc.subjectвиноматеріал
dc.subjectтехнохімічний контроль
dc.subjectметоди аналізу
dc.subjectкритерії
dc.subjectвино
dc.subjectgrapes
dc.subjectwine materials
dc.subjecttechno-chemical control
dc.subjectmethods analysis
dc.subjectcriteria
dc.subjectwine
dc.titleСучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства
dc.title.alternativeModern view on technological chemical control products of vineyage
dc.typeArticle
dc.rights.holder© Національний університет „Львівська політехніка“, 2019
dc.contributor.affiliationНаціональний університет “Львівська політехніка”
dc.contributor.affiliationLviv Polytechnic National University
dc.format.pages6
dc.identifier.citationenKichura D. B. Modern view on technological chemical control products of vineyage / D. B. Kichura, I. E. Nykulyshun, B. O. Dzinyak // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 2. — No 2. — P. 85–90.
dc.relation.references1. Кишковский З. Н., Мержаниан А. А. Технология вина. М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1984. 503 с.
dc.relation.references2. Валуйко Г. Г. Технология виноградных вин. - Симферополь: Таврида, 2001. 618 с.
dc.relation.references3. Ковалевский К. А., Ксенжук Н. И., Слезко Г. Ф. Технология и техника виноделия: УП. К.: ИНКОС, 2004. 560 с.
dc.relation.references4. Валуйко Г. Г., Косюра В. Т. Справочник по виноделию. Симферополь: Таврида, 2000. 623 с.
dc.relation.references5. Глазунов А. И., Царану И. Н. Технология вин и коньяков. М: Агропромиздат, 1988. 342 с.
dc.relation.references6. Шольц Е. П., Понамарев В. Ф. Технология пере- работки винограда. М.: Агропромиздат, 1990. 448 с.
dc.relation.references7. Кишковский З.Н., Скурихин И.М. Химия вина. - М.: Агропромиздат, 1988. - 312 с.
dc.relation.references8. Гержикова В. Г. К вопросу о диагностике склонности виноматериалов и вин к помутнениям физико-химического характера. / В. Г. Гержикова Магарач. Виноградрсво и виноделие. – Ялта, 2017 №1. С. 46-40.
dc.relation.references9. Аникина Н. С. Методология идентифи-кации подлинности вин // Н. С. Аникина, В. Г. Гержикова, Н. В. Гниломедова, Д. Ю. Погорелов; под ред. д.т.н. Н. С. Аникиной. – Симферополь:Диайпи. 2017. 152 с.
dc.relation.references10. Гниломедова Н. В. Обоснование показателей для диагностики наличия запрещенных добавок в винах // Н. В. Гниломедова, Н. С. Аникина, Н. С. Чер- вяк, О. В. Рябинина // Магарач. Виноградрсво и виноделие. Ялта, 2018. № 1. С. 40–43.
dc.relation.references11. Аникина Н. С. Современное методическое обес- печение технохимического контроля в виноделии // Н. С. Аникина, В. Г. Гержикова, Д. Ю. Погорелов, Н. В. Гниломедова, О. В. Рябинина // Магарач. Вино- градрство и виноделие. Ялта, 2018. № 4. С. 78-80.
dc.relation.references12. Хімія та біохімія вина. Лабюораторний практикум. / за заг ред. Є. П. Шольца-Куликова. Київ: УДУХТ, 2001. 220 с.
dc.relation.references13. Валуйко Г. Г. Технология виноградных вин. - Симферополь: Таврида, 2001. 618 с.
dc.relation.referencesen1. Kishkovskii Z. N., Merzhanian A. A. Tekhnolohiia vina. M., Lehkaia i pishchevaia prom-st, 1984. 503 p.
dc.relation.referencesen2. Valuiko H. H. Tekhnolohiia vinohradnykh vin, Simferopol: Tavrida, 2001. 618 p.
dc.relation.referencesen3. Kovalevskii K. A., Ksenzhuk N. I., Slezko H. F. Tekhnolohiia i tekhnika vinodeliia: UP. K., INKOS, 2004. 560 p.
dc.relation.referencesen4. Valuiko H. H., Kosiura V. T. Spravochnik po vinodeliiu. Simferopol: Tavrida, 2000. 623 p.
dc.relation.referencesen5. Hlazunov A. I., Tsaranu I. N. Tekhnolohiia vin i koniakov. M: Ahropromizdat, 1988. 342 p.
dc.relation.referencesen6. Sholts E. P., Ponamarev V. F. Tekhnolohiia pere- rabotki vinohrada. M., Ahropromizdat, 1990. 448 p.
dc.relation.referencesen7. Kishkovskii Z.N., Skurikhin I.M. Khimiia vina, M., Ahropromizdat, 1988, 312 p.
dc.relation.referencesen8. Herzhikova V. H. K voprosu o diahnostike sklonnosti vinomaterialov i vin k pomutneniiam fiziko-khimicheskoho kharaktera., V. H. Herzhikova Maharach. Vinohradrsvo i vinodelie, Ialta, 2017 No 1. P. 46-40.
dc.relation.referencesen9. Anikina N. S. Metodolohiia identifi-katsii podlinnosti vin, N. S. Anikina, V. H. Herzhikova, N. V. Hnilomedova, D. Iu. Pohorelov; ed. d.t.n. N. S. Anikinoi, Simferopol:Diaipi. 2017. 152 p.
dc.relation.referencesen10. Hnilomedova N. V. Obosnovanie pokazatelei dlia diahnostiki nalichiia zapreshchennykh dobavok v vinakh, N. V. Hnilomedova, N. S. Anikina, N. S. Cher- viak, O. V. Riabinina, Maharach. Vinohradrsvo i vinodelie. Ialta, 2018. No 1. P. 40–43.
dc.relation.referencesen11. Anikina N. S. Sovremennoe metodicheskoe obes- pechenie tekhnokhimicheskoho kontrolia v vinodelii, N. S. Anikina, V. H. Herzhikova, D. Iu. Pohorelov, N. V. Hnilomedova, O. V. Riabinina, Maharach. Vino- hradrstvo i vinodelie. Ialta, 2018. No 4. P. 78-80.
dc.relation.referencesen12. Khimiia ta biokhimiia vyna. Labiuoratornyi praktykum., za zah red. Ye. P. Sholtsa-Kulykova. Kyiv: UDUKhT, 2001. 220 p.
dc.relation.referencesen13. Valuiko H. H. Tekhnolohiia vinohradnykh vin, Simferopol: Tavrida, 2001. 618 p.
dc.citation.issue2
dc.citation.spage85
dc.citation.epage90
dc.coverage.placenameLviv
dc.coverage.placenameLviv
Appears in Collections:Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2019. – Vol. 2, No. 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019v2n2_Kichura_D_B-Modern_view_on_technological_85-90.pdf726.3 kBAdobe PDFView/Open
2019v2n2_Kichura_D_B-Modern_view_on_technological_85-90__COVER.png459.95 kBimage/pngView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.