Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/46334
Title: Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування
Other Titles: Some physiological and technological characteristics of industrial yoghurts for child's food
Authors: Червецова, В. Г.
Губрій, З. В.
Швед, О. В.
Микитюк, О. М.
Новіков, В. П.
Chervetsova, V. H.
Z. V. Gubrii.
Shved, O. V.
Mykytiuk, O. M.
Novikov, V. P.
Affiliation: Національний університет “Львівська політехніка”
Bibliographic description (Ukraine): Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування / В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, О. М. Микитюк, В. П. Новіков // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Том 1. — № 2. — С. 69–73.
Bibliographic description (International): Some physiological and technological characteristics of industrial yoghurts for child's food / V. H. Chervetsova, Z. V. Gubrii., O. V. Shved, O. M. Mykytiuk, V. P. Novikov // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 2. — P. 69–73.
Is part of: Chemistry, Technology and Application of Substances, 2 (1), 2018
Issue: 2
Issue Date: 26-Feb-2018
Publisher: Lviv Politechnic Publishing House
Place of the edition/event: Lviv
Lviv
Keywords: йогурти
зброджувальна активність
молочнокислі бактерії
методи контролю кисломолочної продукції
yogurts
fermantated activity
lactic bacteria
control methods of milk productions
Number of pages: 5
Page range: 69-73
Start page: 69
End page: 73
Abstract: Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об’єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.
The research of some biotechnological characteristics of industrial children's yoghurts were conducted. Objects of research were selected through an independent marketing survey. The organoleptic characteristics of the obtained fermented beverages are determined. In these products, the farmantativ activity, the content of starch, the quantitative and qualitative composition of the microflora were determined. A new method for determining the availability of preservatives in lactic acid drinks is proposed. An additional control methods that can be applied in biotechnology of lactic acid products were worked.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46334
Copyright owner: © Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
© Червецова В. Г., Губрій З. В., Швед О. В., Микитюк О. М., Новіков В. П., 2018
References (Ukraine): 1. Ладодо К. С., Боровик Т. Е., Рославцева Є. А. Использование продуктов-пробиотиков в лечебном питании детей // Мат. Всерос. конференции “Пробиотики и пробиотические продукты в профилактике и лечении наиболее распространенных заболеваний человека”. – М., 21–23 апреля 1999. – С. 56–57.
2. Кравців Р. Й., Цісарик О. Й., Параняк Р. П., Дроник Г. В., Островський Я. Ю. Біохімія молока: Практикум. – Львів: ТеРус, 2000. – 150 с.
3. Технология молока и молочных продуктов / Г. В. Твердохлеб, З. Х. Диланян, Л. В. Шилер, Г. Г. Чекулаева. – М.: Агропромиздат, 1991. – 463 с.
4. Кигель Н. Ф. Технологии кисломолочных продуктов функционального питания // Промышленная теплотехника, том 24, приложение № 4. – 2002. – С. 34–43.
5. Червецова В., Дрешер Н., Груник О., Яремкевич О., Швед О., Новіков В. Додаткові дослідження окремих характеристик дитячих йогуртів // Матеріали Міжн. наук.-практ. інтернет-конференції “Біотехнологія : досвід, традиції та інновації, присвячена 50-ти річчю започаткування біотехнологічної освіти в Україні (14, 15 грудня 2016). – К: НУХТ, 2016. – С. 350–356.
References (International): 1. Ladodo K. S., Borovik T. E., Roslavtseva Ye. A. Ispolzovanie produktov-probiotikov v lechebnom pitanii detei, Mat. Vseros. konferentsii "Probiotiki i probioticheskie produkty v profilaktike i lechenii naibolee rasprostranennykh zabolevanii cheloveka", M., 21–23 aprelia 1999, P. 56–57.
2. Kravtsiv R. Y., Tsisaryk O. Y., Paraniak R. P., Dronyk H. V., Ostrovskyi Ya. Yu. Biokhimiia moloka: Praktykum, Lviv: TeRus, 2000, 150 p.
3. Tekhnolohiia moloka i molochnykh produktov, H. V. Tverdokhleb, Z. Kh. Dilanian, L. V. Shiler, H. H. Chekulaeva, M., Ahropromizdat, 1991, 463 p.
4. Kihel N. F. Tekhnolohii kislomolochnykh produktov funktsionalnoho pitaniia, Promyshlennaia teplotekhnika, V. 24, prilozhenie No 4, 2002, P. 34–43.
5. Chervetsova V., Dresher N., Hrunyk O., Yaremkevych O., Shved O., Novikov V. Dodatkovi doslidzhennia okremykh kharakterystyk dytiachykh yohurtiv, Materialy Mizhn. nauk.-prakt. internet-konferentsii "Biotekhnolohiia : dosvid, tradytsii ta innovatsii, prysviachena 50-ty richchiu zapochatkuvannia biotekhnolohichnoi osvity v Ukraini (14, 15 hrudnia 2016), K: NUKhT, 2016, P. 350–356.
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2018. – Vol. 1, No. 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018v1n2_Chervetsova_V_H-Some_physiological_69-73.pdf663.9 kBAdobe PDFView/Open
2018v1n2_Chervetsova_V_H-Some_physiological_69-73__COVER.png443.41 kBimage/pngView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.