Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/45014
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаляниця, Л. Я.
dc.contributor.authorБерезовська, Н. І.
dc.contributor.authorКосів, Р. Б.
dc.contributor.authorЗуб, Н. О.
dc.contributor.authorPalianytsia, L. Ya.
dc.contributor.authorBerezovska, N. I.
dc.contributor.authorKosiv, R. B.
dc.contributor.authorZub, N. O.
dc.date.accessioned2019-05-21T12:54:11Z-
dc.date.available2019-05-21T12:54:11Z-
dc.date.created2018-02-26
dc.date.issued2018-02-26
dc.identifier.citationВплив умов регідратації сухих дріжджів на їх активність / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, Н. О. Зуб // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 88–93.
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45014-
dc.description.abstractДосліджено ефективність застосування електрохімічно активованої води для регідратації сухих спиртових дріжджів виду Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що регідратовані в католіті та аноліті дріжджі при подальшому культивуванні мали кращий фізіологічний стан за рахунок більшої кількості клітин з бруньками вже на четверту годину культивування, вищого вмісту глікогену у клітинах та меншої кількості клітин, забарвлених метиленовим синім, на завершення процесу. Показано, що кількість нагромаджених дріжджів була більшою за умови використання для регідратації електрохімічно активованої води, а регідратовані у католіті дріжджі мали найвищу питому швидкість розмноження серед досліджуваних зразків.
dc.description.abstractThe efficiency of electrochemically activated water application for the rehydration of dry alcohol yeast species Saccharomyces cerevisiae has been investigated. It was found that rehydrated in catholyte and anolytic yeast had better physiological state at subsequent cultivation due to a large number of cells with buds already at the fourth hour of cultivation, higher glycogen content in cells and a smaller number of cells stained with methylene blue to complete the process. It was shown that the concentration of yeast cells was higher when electrochemically activated water used for rehydration, while rehydrated in the catholyte yeast had the highest specific reproduction rate among the samples studied.
dc.format.extent88-93
dc.language.isouk
dc.publisherLviv Politechnic Publishing House
dc.relation.ispartofChemistry, Technology and Application of Substance, 1 (1), 2018
dc.relation.urihttp://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2014_2_8
dc.relation.urihttp://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2016_5_10
dc.subjectсухі спиртові дріжджі
dc.subjectрегідратація
dc.subjectкатоліт
dc.subjectаноліт
dc.subjectгенеративна активність
dc.subjectdry alcohol yeast
dc.subjectrehydration
dc.subjectcatholyte
dc.subjectanolyte
dc.subjectgenerative activity
dc.titleВплив умов регідратації сухих дріжджів на їх активність
dc.title.alternativeThe influence of the rehydration conditions of dry yeast on its activity
dc.typeArticle
dc.rights.holder© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
dc.rights.holder© Паляниця Л. Я., Березовська Н. І., Косів Р. Б., Зуб Н. О., 2018
dc.contributor.affiliationНаціональний університет “Львівська політехніка”
dc.contributor.affiliationЛьвівський торговельно-економічний університет
dc.format.pages6
dc.identifier.citationenThe influence of the rehydration conditions of dry yeast on its activity / L. Ya. Palianytsia, N. I. Berezovska, R. B. Kosiv, N. O. Zub // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 88–93.
dc.relation.references1. Мартыненко H. H. Влияние углеводного состава среды на реактивацию сухих винных и спиртовых дрожжей / H. H. Мартыненко, B. B. Beрчeнов, Л. B. Римарева // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2006. − № 1. − С. 34–35.
dc.relation.references2. Analysis of key factors affecting ethanol production by Saccharomyces cerevisiae IFST-072011 / M. Fakruddin, M. Quayum, M. Ahmed, N. Choudhury // Biotechnology. – 2012. –11 (4). – P. 248–252.
dc.relation.references3. Повышение эффективности спиртового производства с использованием термотолерантных и осмофильных рас дрожжей / Л. В. Рима- рева, М. Б. Оверченко, Н. И. Игнатова, Е. В. Останина, Н. С. Погоржельская // Теоретические и практические аспекты развития спиртовой, ликероводочной, ферментной, дрожжевой и уксусной отраслей промышленности: сборник научных трудов, М.: ВНИИПБТ, 2006. – 39–43 с.
dc.relation.references4. Технологія спирту / В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян, В. М. Швець, П. С. Циганков, І. Д. Жолнер; за ред. В. О. Маринченка. – Вінниця: “Поділля-2000”, 2003. – 496 с.
dc.relation.references5. Шиян П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: Видавничий дім “Асканія”, 2009. – 424 с.
dc.relation.references6. Пат. № 72045 Україна, МПК C12N15/00. Осмофільний штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО–11 для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини / С. В. Іванов, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, С. Т. Олійнічук, П. М. Бойко, Г. В. Єрмакова; заявник і патентовласник НУХТ. – № 201114490;заявл. 07.12.2011; опубл. 10.08.2012, Бюл. № 15.
dc.relation.references7. Лисак Т.І. Амінокислотний обмін в умовах отри- мання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини / Т. І. Лисак, С. Т. Олійнічук, Ю. О. Батог, О. О. Коваль // Продовольчі ресурси. – 2014. – № 2. – С. 28–34. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2014_2_8.
dc.relation.references8. Balcerek Maria. Selection of yeast strains for alcoholic fermentation of sugar beet thick juice and green syrup / Maria Balcerek, Katarzyna Pielech-Przybylska, Piotr Patelski // Biomass and Bioenergy. – 2011. – V. 35. – Issue 12. – P. 4841–4848.
dc.relation.references9. Мартыненко Н. Н. Решение проблем реактивации сухих спиртовых дрожжей / Н. Н. Мартыненко, В. В. Верченов, Л. В. Римарева // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2007. – № 2. – С. 10–11.
dc.relation.references10. Майоров А. Ю. Сухие активные дрожжи в производстве спирта / А. Ю. Майоров, Р. А. Курамшин, Ш. Г. Ени- кеев // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2002. – № 2. – С. 22.
dc.relation.references11. Римарева Л. В. Технологические аспекты использования сухих дрожжей в производстве спирта / Л. В. Римарева, М. Б. Оверченко, Н. И. Игнатова // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2003. – № 1. – С. 15–16.
dc.relation.references12. Біосинтез етилового спирту різними расами дріжджів в умовах підвищеної концентрації сусла / М. П. Сичевський, С. Т. Олійнічук, К. О. Данілова. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2016. – № 5. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2016_5_10.
dc.relation.references13. Никитин Е. Е., Звягин И. В. Применение активных сухих дрожжей и бактерий в виноделии // Ликероводочное производство и виноделие. – 2000. – № 6. – С. 4–5.
dc.relation.references14. Петрушанко И. Ю. Физико-химические свойства водных растворов, полученных в мембранном электролизере / И. Ю. Петрушанко, В. И. Лобышев // Биофизика. – 2004. – Т. 49. – Вып. 1. – С. 22–31.
dc.relation.references15. Стимулятори ферментативної активності спиртових дріжджів / Л. Я. Паляниця, Н. О. Паньків, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська та ін. // Вісн. Нац. ун-ту “Львівська політехніка”: Серія : Хімія, технологія речовин та їх застосування.– 2016. – № 841. – С. 204–210.
dc.relation.references16. Паляниця Л. Я. Вплив електрохімічно активованої води на бродильну активність дріжджів / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, Т. В. Харандюк // Вісник Нац. ун-ту “Львівська політехніка”. Серія : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2017. – № 868. –C. 165–170.
dc.relation.referencesen1. Martynenko H. H. Vliianie uhlevodnoho sostava sredy na reaktivatsiiu sukhikh vinnykh i spirtovykh drozhzhei, H. H. Martynenko, B. B. Berchenov, L. B. Rimareva, Proizvodstvo spirta i likerovodochnykh izdelii, 2006. − No 1. − P. 34–35.
dc.relation.referencesen2. Analysis of key factors affecting ethanol production by Saccharomyces cerevisiae IFST-072011, M. Fakruddin, M. Quayum, M. Ahmed, N. Choudhury, Biotechnology, 2012. –11 (4), P. 248–252.
dc.relation.referencesen3. Povyshenie effektivnosti spirtovoho proizvodstva s ispolzovaniem termotolerantnykh i osmofilnykh ras drozhzhei, L. V. Rima- reva, M. B. Overchenko, N. I. Ihnatova, E. V. Ostanina, N. S. Pohorzhelskaia, Teoreticheskie i prakticheskie aspekty razvitiia spirtovoi, likerovodochnoi, fermentnoi, drozhzhevoi i uksusnoi otraslei promyshlennosti: sbornik nauchnykh trudov, M., VNIIPBT, 2006, 39–43 p.
dc.relation.referencesen4. Tekhnolohiia spyrtu, V. O. Marynchenko, V. A. Domaretskyi, P. L. Shyian, V. M. Shvets, P. S. Tsyhankov, I. D. Zholner; ed. V. O. Marynchenka, Vinnytsia: "Podillia-2000", 2003, 496 p.
dc.relation.referencesen5. Shyian P. L. Innovatsiini tekhnolohii spyrtovoi promyslovosti. Teoriia i praktyka, P. L. Shyian, V. V. Sosnytskyi, S. T. Oliinichuk, K., Vydavnychyi dim "Askaniia", 2009, 424 p.
dc.relation.referencesen6. Pat. No 72045 Ukraine, MPK P.12N15/00. Osmofilnyi shtam drizhdzhiv Saccharomyces cerevisiae DO–11 dlia mikrobiolohichnoho syntezu etylovoho spyrtu z krokhmalevmisnoi syrovyny, S. V. Ivanov, P. L. Shyian, T. O. Mudrak, S. T. Oliinichuk, P. M. Boiko, H. V. Yermakova; zaiavnyk i patentovlasnyk NUKhT, No 201114490;Decl. 07.12.2011; Publ. 10.08.2012, Bull. No 15.
dc.relation.referencesen7. Lysak T.I. Aminokyslotnyi obmin v umovakh otry- mannia spyrtovykh brazhok iz krokhmalevmisnoi syrovyny, T. I. Lysak, S. T. Oliinichuk, Yu. O. Batoh, O. O. Koval, Prodovolchi resursy, 2014, No 2, P. 28–34, Access mode: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2014_2_8.
dc.relation.referencesen8. Balcerek Maria. Selection of yeast strains for alcoholic fermentation of sugar beet thick juice and green syrup, Maria Balcerek, Katarzyna Pielech-Przybylska, Piotr Patelski, Biomass and Bioenergy, 2011, V. 35, Issue 12, P. 4841–4848.
dc.relation.referencesen9. Martynenko N. N. Reshenie problem reaktivatsii sukhikh spirtovykh drozhzhei, N. N. Martynenko, V. V. Verchenov, L. V. Rimareva, Proizvodstvo spirta i likerovodochnykh izdelii, 2007, No 2, P. 10–11.
dc.relation.referencesen10. Maiorov A. Iu. Sukhie aktivnye drozhzhi v proizvodstve spirta, A. Iu. Maiorov, R. A. Kuramshin, Sh. H. Eni- keev, Proizvodstvo spirta i likerovodochnykh izdelii, 2002, No 2, P. 22.
dc.relation.referencesen11. Rimareva L. V. Tekhnolohicheskie aspekty ispolzovaniia sukhikh drozhzhei v proizvodstve spirta, L. V. Rimareva, M. B. Overchenko, N. I. Ihnatova, Proizvodstvo spirta i likerovodochnykh izdelii, 2003, No 1, P. 15–16.
dc.relation.referencesen12. Biosyntez etylovoho spyrtu riznymy rasamy drizhdzhiv v umovakh pidvyshchenoi kontsentratsii susla, M. P. Sychevskyi, S. T. Oliinichuk, K. O. Danilova., Naukovi dopovidi Natsionalnoho universytetu bioresursiv i pryrodokorystuvannia Ukrainy, 2016, No 5, Access mode: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2016_5_10.
dc.relation.referencesen13. Nikitin E. E., Zviahin I. V. Primenenie aktivnykh sukhikh drozhzhei i bakterii v vinodelii, Likerovodochnoe proizvodstvo i vinodelie, 2000, No 6, P. 4–5.
dc.relation.referencesen14. Petrushanko I. Iu. Fiziko-khimicheskie svoistva vodnykh rastvorov, poluchennykh v membrannom elektrolizere, I. Iu. Petrushanko, V. I. Lobyshev, Biofizika, 2004, V. 49, Iss. 1, P. 22–31.
dc.relation.referencesen15. Stymuliatory fermentatyvnoi aktyvnosti spyrtovykh drizhdzhiv, L. Ya. Palianytsia, N. O. Pankiv, R. B. Kosiv, N. I. Berezovska and other, Visn. Nats. un-tu "Lvivska politekhnika": Seriia : Khimiia, tekhnolohiia rechovyn ta yikh zastosuvannia, 2016, No 841, P. 204–210.
dc.relation.referencesen16. Palianytsia L. Ya. Vplyv elektrokhimichno aktyvovanoi vody na brodylnu aktyvnist drizhdzhiv, L. Ya. Palianytsia, N. I. Berezovska, R. B. Kosiv, T. V. Kharandiuk, Visnyk Nats. un-tu "Lvivska politekhnika". Seriia : Khimiia, tekhnolohiia rechovyn ta yikh zastosuvannia, 2017, No 868. –P. 165–170.
dc.citation.journalTitleChemistry, Technology and Application of Substance
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage88
dc.citation.epage93
dc.coverage.placenameLviv
Appears in Collections:Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2018. – Vol. 1, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2018v1n1_Palianytsia_L_Ya-The_influence_of_the_88-93.pdf613.01 kBAdobe PDFView/Open
2018v1n1_Palianytsia_L_Ya-The_influence_of_the_88-93__COVER.png432.37 kBimage/pngView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.