Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/42715
Title: Вплив температури на ультразвуковий лізис дріжджових клітин
Authors: Косів, Р. Б.
Паляниця, Л. Я.
Піх, З. Г.
Тарапацька, Ю. В.
Affiliation: Національний університет “Львівська політехніка”
Bibliographic description (Ukraine): Вплив температури на ультразвуковий лізис дріжджових клітин / Р. Б. Косів, Л. Я. Паляниця, З. Г. Піх, Ю. В. Тарапацька // Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. – 2002. – № 461 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 192–195.
Journal/Collection: Вісник Національного університету “Львівська політехніка”
Issue Date: 2002
Publisher: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”
Country (code): UA
Place of the edition/event: Львів
UDC: 663.12/14
Number of pages: 192–195
Abstract: Вивчено вплив температурного режиму ультразвукової обробки на лізис дріжджових клітин. Отримані результати показали, що підвищення температури поглиблює ультразвуковий лізис. При температурі обробки 60˚ C кількість засвоюваного азоту максимальна. Зроблено порівняння ультразвукового та термічного способу одержання лізатів, а також безперервного та імпульсного способу ультразвукового лізису. The influence of the temperature regime of ultrasonic treatment on the plasmolysis of yeast cell has been studied. The results obtained showed that the temperature increase causes the intensification of ultrasonic plasmolysis. The amount of nitrogen to be consumed is the highest under the treatment temperature of 60˚ C. Both ultrasonic and thermal ways of obtaining lisates are compared. The continuous and impulse ways of ultrasonic plasmolysis are also under compatison.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/42715
Copyright owner: © Косів Р. Б., Паляниця Л. Я., Піх З. Г., Тарапацька Ю. В., 2002
Content type: Article
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2002. – № 461

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
52_192-195.pdf150.89 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.