DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Kupchyk, Olena | |
dc.date.accessioned | 2018-06-21T09:53:15Z | - |
dc.date.available | 2018-06-21T09:53:15Z | - |
dc.date.created | 2017-01-20 | |
dc.date.issued | 2017-01-20 | |
dc.identifier.citation | Kupchyk O. Stripping voltamperometric determination of heavy metals in honey samples / Olena Kupchyk // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. — Vol 11. — No 3. — P. 285–290. | |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/42096 | - |
dc.description.abstract | Вміст цинку, кадмію, свинцю і міді у
різновидах меду визначено методом інверсійної вольт-
амперометрії. Пробопідготовка зразків була виконана трьома
способами: сухим та мокрим озоленням, а також «мокрою»
мінералізацєю і сухим озоленням. Встановлено, що всі методи
підготовки проб можна використовувати для руйнування
медової матриці, але комбінований метод підготовки зразків є
більш ефективним для вилучення йонів важких металів та
забезпечує точність визначення. Метод інверсійної
вольтамперометрії може бути використаний в практиці
кількісного визначення важких металів у зразках меду. | |
dc.description.abstract | The content of zinc, cadmium, lead, and
copper in honey varieties was determined by the method
of stripping voltammetry. Samples preparing was made by
three different methods: dry and hydro ashing, as well by
hydro mineralization and dry ashing. It was found that all
methods of samples preparing can be used for destroying
honey matrix, but the combined method of samples
preparing is the most efficient one for ions of heavy
metals extracting and provides accuracy of the definition.
Method of stripping voltammetry can be used in practice
of quantitative determination of heavy metals in honey
samples. | |
dc.format.extent | 285-290 | |
dc.language.iso | en | |
dc.publisher | Lviv Politechnic Publishing House | |
dc.relation.ispartof | Chemistry & Chemical Technology, 3 (11), 2017 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.5539/jfr.v3n2p10712 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1186/s40201-015-0189-8 | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.1016/j.talanta.2004.05.018 | |
dc.subject | мед | |
dc.subject | важкі метали | |
dc.subject | інверсійна вольт- амперометрія | |
dc.subject | нітратна кислота | |
dc.subject | мінералізація | |
dc.subject | озолення | |
dc.subject | honey | |
dc.subject | heavy metals | |
dc.subject | stripping voltammetry | |
dc.subject | nitric acid | |
dc.subject | mineralization | |
dc.subject | ashing | |
dc.title | Stripping voltamperometric determination of heavy metals in honey samples | |
dc.title.alternative | Інверсійно-вольтамперометричне визначення важких металів у зразках меду | |
dc.type | Article | |
dc.rights.holder | © Національний університет „Львівська політехніка“, 2017 | |
dc.rights.holder | © Kupchyk O., 2017 | |
dc.contributor.affiliation | Chernihiv National Pedagogical University named after T.G.Shevchenko | |
dc.format.pages | 6 | |
dc.identifier.citationen | Kupchyk O. Stripping voltamperometric determination of heavy metals in honey samples / Olena Kupchyk // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. — Vol 11. — No 3. — P. 285–290. | |
dc.relation.references | [1] Naccari C., Macaluso A., Giangrosso G. et al.: J. Food Res., 2014, 3, 107. https://doi.org/10.5539/jfr.v3n2p10712. | |
dc.relation.references | [2] Aghamirlou H., Khadem M., Rahmani A., et al.: J. Environ. Health Sci. Eng., 2015, 13, 39. https://doi.org/10.1186/s40201-015-0189-8 | |
dc.relation.references | [3] Skripka G.: Vіsnyk Sumy Nats. Agrar. Univ., 2014, 1, 48. | |
dc.relation.references | [4] Kovalchuk І., Fedoruk R., Saranchuk І.: Nauk. Vіsnyk NUBіP Ukrainy, 2012, 172, 113. | |
dc.relation.references | [5] Melnik O., Іvanov S., Mank V. et al.: Yakist i Bezpeka Kharchovykh Produktiv, Ukraina, Kyiv 2013. | |
dc.relation.references | [6] Bibi S., Husain S., Malik R.: Pak. J. Bot., 2008, 507. | |
dc.relation.references | [7] TuzenM., SoylakM.: J. Food Drug Anal., 2005, 4,343. | |
dc.relation.references | [8] Fredes C., Montenegro G.: Cien. Inv. Agr., 2006, 33, 50. | |
dc.relation.references | [9] Shah A., Sikandar F., Ullah I., Shah A. et al.: J. Food Nutrit. Res., 2014, 2, 532. | |
dc.relation.references | [10] Mahmoudi R., Mardani K., Rahimi B.: J. Chem. Health Risks, 2015, 5, 251. | |
dc.relation.references | [11] Singh C., Shubharani R., Sivaram V.: J. Pharm. Pharm. Sci., 2014, 3, 509. | |
dc.relation.references | [12] Ioannidou M., Zachariadis G., Anthemidis A., Stratis J.: Talanta, 2005, 65, 92. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2004.05.018 | |
dc.relation.references | [13] Saghael S., Yarsan E., Ekici H., Tumer L.: Kafkas. Univ. Vet. Fak. Derg., 2012, 18, 281. | |
dc.relation.references | [14] Buldini P., Cavalli S., Mevoli A., Sharma J.: Food Chem., 2001, 73, 487. | |
dc.relation.references | [15] Osipova E.: Soros. Obrazovat. Zh., 2001, 2, 47. | |
dc.relation.references | [16] www.lab.biz.ua/apps/dstu_4497-2005.pdf | |
dc.relation.references | [17] Сouncil Directive 2001-110-ES of 20 December 2001 relation to honey: Off. J. Eur. Communities, 2002, 10, 47. | |
dc.relation.referencesen | [1] Naccari C., Macaluso A., Giangrosso G. et al., J. Food Res., 2014, 3, 107. https://doi.org/10.5539/jfr.v3n2p10712. | |
dc.relation.referencesen | [2] Aghamirlou H., Khadem M., Rahmani A., et al., J. Environ. Health Sci. Eng., 2015, 13, 39. https://doi.org/10.1186/s40201-015-0189-8 | |
dc.relation.referencesen | [3] Skripka G., Visnyk Sumy Nats. Agrar. Univ., 2014, 1, 48. | |
dc.relation.referencesen | [4] Kovalchuk I., Fedoruk R., Saranchuk I., Nauk. Visnyk NUBiP Ukrainy, 2012, 172, 113. | |
dc.relation.referencesen | [5] Melnik O., Ivanov S., Mank V. et al., Yakist i Bezpeka Kharchovykh Produktiv, Ukraina, Kyiv 2013. | |
dc.relation.referencesen | [6] Bibi S., Husain S., Malik R., Pak. J. Bot., 2008, 507. | |
dc.relation.referencesen | [7] TuzenM., SoylakM., J. Food Drug Anal., 2005, 4,343. | |
dc.relation.referencesen | [8] Fredes C., Montenegro G., Cien. Inv. Agr., 2006, 33, 50. | |
dc.relation.referencesen | [9] Shah A., Sikandar F., Ullah I., Shah A. et al., J. Food Nutrit. Res., 2014, 2, 532. | |
dc.relation.referencesen | [10] Mahmoudi R., Mardani K., Rahimi B., J. Chem. Health Risks, 2015, 5, 251. | |
dc.relation.referencesen | [11] Singh C., Shubharani R., Sivaram V., J. Pharm. Pharm. Sci., 2014, 3, 509. | |
dc.relation.referencesen | [12] Ioannidou M., Zachariadis G., Anthemidis A., Stratis J., Talanta, 2005, 65, 92. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2004.05.018 | |
dc.relation.referencesen | [13] Saghael S., Yarsan E., Ekici H., Tumer L., Kafkas. Univ. Vet. Fak. Derg., 2012, 18, 281. | |
dc.relation.referencesen | [14] Buldini P., Cavalli S., Mevoli A., Sharma J., Food Chem., 2001, 73, 487. | |
dc.relation.referencesen | [15] Osipova E., Soros. Obrazovat. Zh., 2001, 2, 47. | |
dc.relation.referencesen | [16] www.lab.biz.ua/apps/dstu_4497-2005.pdf | |
dc.relation.referencesen | [17] Souncil Directive 2001-110-ES of 20 December 2001 relation to honey: Off. J. Eur. Communities, 2002, 10, 47. | |
dc.citation.volume | 11 | |
dc.citation.issue | 3 | |
dc.citation.spage | 285 | |
dc.citation.epage | 290 | |
dc.coverage.placename | Lviv | |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2017. – Vol. 11, No. 3
|