https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/34729
Title: | Двоетапне сегметування зображення із складним фоном на основі методу Отсу |
Authors: | Клювак, А. Пелешко, Д. Маковейчук, О. Ізонін, І. |
Bibliographic description (Ukraine): | Клювак А. Двоетапне сегметування зображення із складним фоном на основі методу Отсу / А. Клювак, Д. Пелешко, О. Маковейчук, І. Ізонін // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Комп’ютерні науки та інформаційні технології : збірник наукових праць. – 2016. – № 843. – С. 335–341. – Бібліографія: 32 назви. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Видавництво Львівської політехніки |
Keywords: | текст зображення сегментування бінаризація Отсу колірні простори бінарна маска морфологічна обробка text image segmentation Otsu binarization color spaces binary mask morphological processing |
Abstract: | Розглянуто сегментацію зображення із неоднорідним фоном у контексті загальної задачі розпізнавання тексту. Запропонований метод є двоетапним і ґрунтується на сумісному використанні операцій конвертації в колірному просторі, морфологічній оброці та адаптивній фільтрації за алгоритмом Отсу. Серед підзадач, які розглядаються в межах методу, є такі: видалення складного фону, виділення центрального елементу та його адаптивна фільтрація.Розроблений метод характеризується високою швидкодією та стійкістю до окремих випадків зашумлення. The paper is devoted to the task of segmenting images with complex background as a part of more general task of text recognition. The proposed two staged method is based on colour spaces transforms, morphological processing and Otsu’s adaptive filtering. The algorithm involves: complex background detection, central element detection, its adaptive filtering. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34729 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Комп'ютерні науки та інформаційні технології. – 2016. – №843 |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
43_335-341.pdf | 921.54 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.