Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/34455
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСередюк, К. М.-
dc.contributor.authorСтадницька, Н. Є.-
dc.contributor.authorЯремкевич, О. С.-
dc.contributor.authorПавлюк, І. В.-
dc.contributor.authorДякон, І. В.-
dc.date.accessioned2016-11-24T12:24:48Z-
dc.date.available2016-11-24T12:24:48Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationДослідження антиоксидантної активності екстрактів лікарських рослин / К. М. Середюк, Н. Є. Стадницька, О. С. Яремкевич, І. В. Павлюк, І. В. Дякон // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2016. – № 841. – С. 228–232. – Бібліографія: 14 назв.uk_UA
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34455-
dc.description.abstractДосліджено інтенсивність процесів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) та окисної модифікації білків (ОМБ) екстрактів зі шроту лікарських рослин материнки звичайної (Origanum vulgare L.), моркви дикої (Daucus carota), хмелю звичайного (Humulus lupulus). Порівняно їхні активності з відомим антиоксидантом – аскорбіновою кислотою. Встановлено, що за дії всіх досліджуваних екстрактів лікарських речовин спостерігається гальмування вільнорадикальних процесів за двома показниками оксидативного стресу – ПОЛ та ОМБ, що відображає зниження рівня їх тіобарбітур-активних продуктів (ТБКАП) та вмісту карбонільних груп (КГ) відносно контролю. The intensity of lipid peroxidation (LPO) and oxidative modification of proteins (OMР) by extracts from herbs meal Oregano (Origanum vulgare L.), wild carrot (Daucus carota), conventional hops (Humulus lupulus) was researched. The comparison of their activities with known antioxidant ascorbic acid was carried out. It was established that under the influence of investigated extracts was observed inhibition of free radical processes in two indices of oxidative stress – LPO and OMР, reflecting the decline in their tiobarbitur-active products (TBKAP) and the content of carbonyl groups (CG) relative to control.uk_UA
dc.language.isouauk_UA
dc.publisherВидавництво Львівської політехнікиuk_UA
dc.subjectшротuk_UA
dc.subjectекстракти лікарських рослинuk_UA
dc.subjectантиоксидантна активністьuk_UA
dc.subjectліпопероксидаціяuk_UA
dc.subjectвільнорадикальне окисненняuk_UA
dc.subjectmealuk_UA
dc.subjectextracts of medicinal plantsuk_UA
dc.subjectantioxidant activityuk_UA
dc.subjectlipid peroxidationuk_UA
dc.subjectfree radical oxidationuk_UA
dc.titleДослідження антиоксидантної активності екстрактів лікарських рослинuk_UA
dc.title.alternativeResearch of antioxidant activity of medicinal plants extractsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2016. – № 841

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
39_228-232.pdf434.16 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.