DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Паляниця, Л. Я. | - |
dc.contributor.author | Паньків, Н. О. | - |
dc.contributor.author | Косів, Р. Б. | - |
dc.contributor.author | Березовська, Н. І. | - |
dc.contributor.author | Харандюк, Т. В. | - |
dc.date.accessioned | 2016-11-24T12:09:51Z | - |
dc.date.available | 2016-11-24T12:09:51Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Стимулятори ферментативної активності спиртових дріжджів / Л. Я. Паляниця, Н. О. Паньків, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2016. – № 841. – С. 204–209. – Бібліографія: 9 назв. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34452 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив католіту, аноліту та нутрієнту Quickferm Nutri 1200 на ферментативну активність спиртових дріжджів Deltafеrm AL-18. Показано, що католіт, аноліт та нутрієнт підвищують біосинтетичну та ферментативну активність досліджуваних дріжджів. Генерування дріжджів з додаванням електрохімічно активованої води підвищує питому швидкість розмноження на 25–49%, що дозволяє скоротити тривалість культивування на 6 год. Встановлено, що використання нутрієнта Quickferm Nutri 1200 збільшує питому швидкість розмноження на 16–25%, а біомасу дріжджів – на 31–34%. The influence of сatholyte, anolyte activated water and nutrient Quickferm Nutri 1200 on enzymatic activity of alcohol yeast was investigated. The results showed that сatholyte, anolyte and nutrient promotes the biosynthetic and enzymatic activity of investigated yeast. Cultivation of yeasts with addition of electrochemical activated water conduces to the increase of relative growth rate on 25-49 that allows to shorten duration of cultivation on 6 hours. It is established that the use of nutrient Quickferm Nutri 1200 increases relative growth rate on 16–25% and yeast biomass increases on 31–34%. | uk_UA |
dc.language.iso | ua | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво Львівської політехніки | uk_UA |
dc.subject | спиртові дріжджі | uk_UA |
dc.subject | ферментативна активність | uk_UA |
dc.subject | нутрієнт | uk_UA |
dc.subject | католіт | uk_UA |
dc.subject | аноліт | uk_UA |
dc.subject | alcohol yeast | uk_UA |
dc.subject | enzymatic activity | uk_UA |
dc.subject | nutrient | uk_UA |
dc.subject | сatholyte | uk_UA |
dc.subject | anolyte | uk_UA |
dc.title | Стимулятори ферментативної активності спиртових дріжджів | uk_UA |
dc.title.alternative | Stimulants of enzymatic activity of alcohol yeast | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2016. – № 841
|