Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/33209
Title: Studies on the effect of doping agent on the structure of polyaniline
Other Titles: Дослідження впливу допантів на структуру поліаніліну
Authors: Melad, Omar
Jarur, Mariam
Bibliographic description (Ukraine): Melad O. Studies on the effect of doping agent on the structure of polyaniline / Omar Melad, Mariam Jarur // Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Volume 10, number 1. – P. 41–44. – Bibliography: 31 titles.
Issue Date: 2016
Publisher: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Keywords: polyaniline
H2SO4
conductivity
thermal analysis
FTIR
dopant
поліанілін
провідність
термічний аналіз
Фур’є-спектроскопія
допант
Abstract: Polyaniline (PANI) doped with hydrochloric acid (HCl), sulpharic acid (H2SO4) and formic acid (HCOOH) was synthesized by a chemical oxidative polymerization technique. The oxidizing agent used for this method is potassium dichromate. The polymer products were characterized by FTIR and UV-visible spectroscopy. The FTIR results showed that the doping degree of PANI-HCOOH is the greatest one. A successful doping of HCOOH in PANI was observed in UV-visible spectroscopy. Three steps decomposition observed from the thermo gravimetric analysis (TGA). Оксидаційною полімеризацією синтезований поліанілін (ПАНІ) з додатками хлорної (HCl), сульфатної (H2SO4) і мурашиної кислоти (НСООН). Біхромат калію використовується як окиснювач. Отримані продукти охарактеризовані за допомогою Фур‘є та УФ-спектроскопії. Показано, що найкращі результати отримані при додаванні НCOOH, що підтверджується УФ-спектроскопією. За допомогою термогравиметричного аналізу визначено три стадії розкладу.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/33209
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2016. – Vol. 10, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6-41-44.pdf137.26 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.