Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/30266
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМараховська, А. О.-
dc.date.accessioned2015-11-23T09:04:59Z-
dc.date.available2015-11-23T09:04:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationМараховська А. О. Дослідження структури емульсій у стічних водах виробництв харчових олій / А. О. Мараховська // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2015. – № 812. – С. 292–297. – Бібліографія: 7 назв.uk_UA
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/30266-
dc.description.abstractПроаналізовано ефективність існуючих методів очищення стічних вод виробництва харчових олій. Досліджено структуру емульсії, яка утворюється в стічних водах виробництва харчових олій. З’ясовано вид емульгатора, який ідентифіковано методом тонкошарової хроматографії на пластинах силікагелю. Обгрунтовано ефективний метод розділення емульсій на основі відомого складу останніх. Наведено графічні зображення хроматограми, будови фосфоліпідів та процесу екстракції. Запропоновано спосіб руйнування емульсії, що забезпечувало б якісне очищення стічних вод та не призводило до утворення додаткових забрудників. The article describes the analysis of the effectiveness of existing methods of the food oil industry wastewater treatment. The structure of the emulsion received from the food oil industry wastewater has been studied. The type of emulsifier has been identified by means of thin-layer chromatography on silica gel plates. Efficient emulsion separating method based on the emulsion structure has been justified. The images of chromatogram, phospholipids structure, and extraction process are demonstrated. The method of emulsion destruction ensuring a quality wastewater treatment and not leading to the formation of additional pollutants is suggested.uk_UA
dc.language.isouauk_UA
dc.publisherВидавництво Національного університету «Львівська політехніка»uk_UA
dc.subjectстічні водиuk_UA
dc.subjectемульсіяuk_UA
dc.subjectемульгаторuk_UA
dc.subjectwastewateruk_UA
dc.subjectemulsionuk_UA
dc.subjectemulsifieruk_UA
dc.titleДослідження структури емульсій у стічних водах виробництв харчових олійuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2015. – № 812

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
050-292-296.pdf231.52 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.