https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/28725
Title: | Оценка состава и сравнительной биологической эффективности сухих и жидких марок Лигногумата |
Authors: | Гладков, О. А. Осипова, О. А. Якименко, О. С. Барчукова, А. Я. |
Bibliographic description (Ukraine): | Оценка состава и сравнительной биологической эффективности сухих и жидких марок Лигногумата / О. А. Гладков, О. А. Осипова, О. С. Якименко, А. Я. Барчукова // Фітогормони, гумінові речовини та інші біологічно активні сполуки для сільського господарства, здоров'я людини і охорони навколишнього середовища: матеріали доповідей IX Міжнародної конференції daRostim 2013, 7–10 жовтня 2013 року, Львів / Державний фонд фундаментальних досліджень України, Національний університет "Львівська політехніка", Приватний інститут прикладної біотехнології daRostim ; [відповідальний редактор В. Новіков]. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2013. – С. 25–26. – Бібліографія: 4 назви. |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Видавництво Львівської політехніки |
Abstract: | The results of physical-chemical studies of industrial humic products (Lignohumate) in a different formulation (liquid and dry), manufactured on the basis of technology of oxidation- hydrolytic degradation of industrial lignosulfonates are presented. Studies of the molecular weight distribution of organic matter have shown that Lignohumates are relatively lower molecular weight products than industrial humic substances (HS). Comparative bioassay and field tests have shown that the samples of dry and liquid forms have almost identical biological activity. New samples of Lignohumate irrespective of the formulation (liquid, dry), are much higher efficiency to act on plants than the base modifications. Приводятся результаты физико-химических исследований промышленных гуминовых препаратов (Лигногуматов) в различной препаративной форме (жидкой и сухой), производящихся на основе технологии окислительно-гидролитической деструкции промышленных лигносульфонатов. Поскольку Лигногумат выпускается как в виде сухих, так и жидких марок, нами подробно был рассмотрен вопрос о возможном изменении физико-химических показателей, биологической активности и молекулярно-массового распределения в процессе сушки продукции. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/28725 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Фітогормони, гумінові речовини та інші біологічно активні сполуки для сільського господарства, здоров'я людини і охорони навколишнього середовища. – 2013 р. |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
012_025_026.pdf | 118.3 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.