https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/25486
Title: | Kinetics of diffusion mass transfer during filtration drying of grain materials |
Other Titles: | Кінетика дифузійного масоперенесення під час фільтраційного висушування зернових матеріалів |
Authors: | Matkivska, Iryna Gumnytskyi, Yaroslav Atamanyuk, Volodymyr |
Bibliographic description (Ukraine): | Matkivska I. Kinetics of diffusion mass transfer during filtration drying of grain materials / Iryna Matkivska, Yaroslav Gumnytskyi, Volodymyr Atamanyuk // Chemistry & Chemical Technology. – 2014. – Volume 8, number 3. – P. 359–363. – Bibliography: 12 titles. |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Publishing House of Lviv Polytechnic National University |
Keywords: | coefficient of pore diffusion drying kinetics moisture content grain коефіцієнт внутрішньої дифузії кінетика висушування вологовміст зерно пшениці |
Abstract: | The work deals with theoretical and experimental investigations concerning coefficient of moisture pore diffusion from grain during filtration drying. To determine the coefficient of pore diffusion the model was used basing on the solution of differential equation under boundary conditions of the first type. The estimated dependence of the coefficients on heat agent temperature was obtained. В роботі представлені теоретичні та експериментальні дослідження з визначення коефіцієнта внутрішньої дифузії вологи із зерна пшениці під час фільтраційного сушіння. Для знаходження коефіцієнта внутрішньої дифузії використана модель, що базується на розв’язку диференційного рівняння внутрішньої дифузії за граничних умов першого роду. Отримана розрахункова залежність для визначення коефіцієнтів внутрішньої дифузії від температури теплового агенту. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/25486 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Chemistry & Chemical Technology. – 2014. – Vol. 8, No. 3 |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
16-359-363.pdf | 152.49 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.