Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/25153
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДорошевич, К. О.-
dc.contributor.authorВороновська, М. М.-
dc.date.accessioned2014-11-13T13:36:12Z-
dc.date.available2014-11-13T13:36:12Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationДорошкевич К. О. Використання бально-факторного методу оцінювання посад працівників підприємств / К. О. Дорошевич, М. М. Вороновська // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2014. – № 790 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – С. 8–12. – Бібліографія: 8 назв.uk_UA
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/25153-
dc.description.abstractДосліджено сутність та розглянуто методи оцінювання посад працівників підприємства (бально-факторний метод, ранжирування, метод Хея, класифікацію посад, метод 360 градусів), визначено їх переваги (простоту використання, поступність результатів, точність оцінювання тощо) та недоліки (дороговартісність, високі затрати праці та часу, необхідність залучення кваліфікованих кадрів, суб’єктивність результатів оцінювання тощо). У результаті їх узагальнення, найефективнішим методом оцінювання посад визначено бально-факторний метод. Для підвищення результативності його застосування, наведено приклад практичного використання бально-факторного методу оцінювання посад працівників підприємств та деталізовано його етапи (визначення мети і цілей оцінювання; інформаційне забезпечення процесу оцінювання; установлення індикаторів (факторів), за якими здійснюється оцінка; формування бально-факторної шкали оцінювання та її перевірка; оцінювання посад бальним методом відповідно до розробленої шкали; визначення рівня отриманих результатів та прийняття відповідних управлінських рішень) із повним визначенням отриманих результатів на кожному із них. The article researches the essence and considers the methods of evaluation of employees’ positions (point factor evaluation method, the ranking method, the Hay evaluation method, classification of positions, and method of 360-degree feedback), their advantages (simplicity, results availability, processing accuracy, etc.) and disadvantages (cost, high labor and time consumption, need to involve highly professional specialist, subjectivity of the results, etc.). Generalization and comparison of the above methods defined the point factor method as the most efficient. In order to enhance the efficiency of employment of the said method the article brings examples the practical application of point factor evaluation of the positions of the employees and specifies its stages (defining the goal and objectives of the evaluation; information support of the evaluation process; establishment of indices (factors) used in the evaluation; development of a point factor evaluation scale and its verification; evaluation of positions using point factor method according to the developed scale; determining the level of the received results and making according management decisions) supported with comprehensive establishment of results of each stage.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherВидавництво Львівської політехнікиuk_UA
dc.subjectстимулиuk_UA
dc.subjectпреміїuk_UA
dc.subjectоцінювання посад працівниківuk_UA
dc.subjectбально-факторний методuk_UA
dc.subjectвикористанняuk_UA
dc.subjectstimuliuk_UA
dc.subjectbonusesuk_UA
dc.subjectevaluations of employee positionuk_UA
dc.subjectpoint factor methoduk_UA
dc.subjectapplicationuk_UA
dc.titleВикористання бально-факторного методу оцінювання посад працівників підприємствuk_UA
dc.title.alternativeUsing methodof point factor evaluation of the positions of employees of enterprisesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – 2014. – №790

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3-8-12.pdf137.39 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.