DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Стадницька, Н. Є. | - |
dc.contributor.author | Павлюк, І. В. | - |
dc.contributor.author | Платонов, М. О. | - |
dc.contributor.author | Оверко, Н. Г. | - |
dc.contributor.author | Губицька, І. І. | - |
dc.contributor.author | Новіков, В. П. | - |
dc.date.accessioned | 2013-11-14T08:16:45Z | - |
dc.date.available | 2013-11-14T08:16:45Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Вивчення фітохімічного складу скорзонери пурпурової та антимікробних властивостей її настоянки / Н. Є. Стадницька, І. В. Павлюк, М. О. Платонов, Н. Г. Оверко, І. І. Губицька, В. П. Новіков // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2013. – № 761 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 143–150. – Бібліографія: 7 назв. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/21832 | - |
dc.description.abstract | З метою вивчення спектра фармакологічної дії S.purpurea було проведено аналіз даних літературних джерел, визначено компонентний склад методом ВЕРХ, досліджено чутливість мікроорганізмів до дії водно-спиртової настоянки S.purpurea та проведено
комп’ютерний скринінг біологічної активності діючих речовин за програмою PASS. У
досліджуваному екстракті ідентифіковано хлорогенову, кофеїнову, ферулову, розмаринову кислоти, лютеолін, кверцетин, апігенін, апігенін-7-глікозид, рутин.
Виявлено антимікробну активність досліджуваної настоянки до різних штамів
Staphylococcus aureus. Одержані результати свідчать про доцільність подальшого
дослідження скорзонери пурпурової як сировини для одержання фітопрепаратів з
антиоксидантною та антимікробною дією. To study the action spectrum of S.purpurea, the analysis of the literary sources was made, the component structure was determined by the HPLS method, the sensitivity of
the microorganisms against aqueous-alcohol tincture of S.purpurea was studied, and the
computer screening of the biological activity of the substances using PASS was
undertaken. There were identified chlorogenic, caffeine, ferulaic, rosemary acids, luteolin, quercetin, apigenin, apigenin-7-glucoside, and rutin. The antimicrobial activity of the tincture under investigation against different Staphylococcus aureus isolates was identified. The results of the investigation confirm the feasibility of the further research of Scorzonera purpurea as raw material for herbal remedies with antioxidant and antimicrobial properties. | uk_UA |
dc.language.iso | ua | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво Львівської політехніки | uk_UA |
dc.subject | настоянка скорзонери пурпурової | uk_UA |
dc.subject | метод ВЕРХ | uk_UA |
dc.subject | антибактеріальна активність | uk_UA |
dc.subject | комп’ютерний скринінг | uk_UA |
dc.subject | tincture of S. purpurea | uk_UA |
dc.subject | the HPLS method | uk_UA |
dc.subject | antibacterial activity | uk_UA |
dc.subject | computer screening | uk_UA |
dc.title | Вивчення фітохімічного складу скорзонери пурпурової та антимікробних властивостей її настоянки | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2013. – №761
|