https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/21816
Title: | Кількісна та термодинамічна оцінка взаємодії йодиду гексадецилпіридинію і Твіну-20 в змішаних водних розчинах і адсорбційних шарах |
Authors: | Волювач, О. В. |
Bibliographic description (Ukraine): | Волювач О. В. Кількісна та термодинамічна оцінка взаємодії йодиду гексадецилпіридинію і Твіну-20 в змішаних водних розчинах і адсорбційних шарах / О. В. Волювач // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2013. – № 761 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 64–70. – Бібліографія: 15 назв. |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Видавництво Львівської політехніки |
Keywords: | йодид гексадецилпіридинію – Твін-20 міцелоутворення адсорбція кількісна і термодинамічна оцінка hexadecylpyridinium iodide – Тween-20 micellization adsorption quantitative and thermodynamic estimation |
Abstract: | Проаналізовано в межах теорії регулярних розчинів міжчастинкову взаємодію йодиду гексадецилпіридинію і Твіну-20 в об’ємі змішаних водних розчинів і на межі розділу фаз розчин – повітря. Визначено склад і встановлено за розрахунковими величинами параметрів міжчастинкової взаємодії поверхнево-активних речовин і стандартних вільних енергій Гіббса їх міцелоутворення й адсорбції механізм утворення змішаних міцел і адсорбційнихшарів. This article is devoted to the analysis within the framework of the theory of regular solutions interpartial interaction of hexadecylpyridinium iodide and Tween-20 in amolitude of the mixed aqueous solutions and at the interface phase solution – air. The structure is determined and values of the parameters of intermolecular interaction of surfactants and standard free energy Gibbs of mixed micellization and аdsorption layers are established. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/21816 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2013. – №761 |
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
16-64-70.pdf | 217.94 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.