Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/20861
Title: Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment
Other Titles: Дезінфекція сироватки та зміна її властивостей під дією ультразвукового випромінення
Authors: Kondratovych, Orest
Koval, Iryna
Kyslenkо, Volodymyr
Shevchuk, Liliya
Predzumirska, Lesia
Maksymiv, Natalia
Bibliographic description (Ukraine): Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment / Orest Kondratovych, Iryna Koval, Volodymyr Kyslenko, Liliya Shevchuk, Lesia Predzumirska, Natalia Maksymiv // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 2. – P. 185–190. – Bibliography: 14 titles.
Issue Date: 2013
Publisher: Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Keywords: lactowhey
ultrasound
protein
decontamination
b-lactoglobulin
pH
молочна сироватка
ультразвук
білок
знезараження
ß-лактоглобулін
рН
Abstract: The effect of ultrasonic cavitation on the vital activity of microorganisms in lactowhey has been investigated. The influence of different gases on the process proceeding and oxygen role in the oxidation of whey organic components under the influence of ultrasound has been determined. The destruction of protein macromolecules takes place in whey chemical structure after ultrasonic treatment. The destruction has been investigated and branched amino and carboxyl groups in whey peptides have been observed. Досліджено вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів, що містяться в молочній сироватці. Визначено вплив різних газів на проходження процесу дезінфекції та окиснення органічних речовин, що містяться у молочній сироватці. Показано, що в хімічній структурі сироватки після ультразвукової обробки відбувається деструкція білків. Досліджено деструкцію макромолекул білка і виявлено розгалужені аміно- і карбоксильні групи в пептидах сироватки.
URI: https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/20861
Content type: Article
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12-185-190.pdf167.52 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.