Skip navigation

putin IS MURDERER

Please use this identifier to cite or link to this item: https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/15899
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGuzman, Agnieszka-
dc.contributor.authorGnutek, Natalia-
dc.contributor.authorJanik, Helena-
dc.date.accessioned2012-11-14T09:25:39Z-
dc.date.available2012-11-14T09:25:39Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationGuzman A. Biodegradable polymers for food packaging – factors influencing their degradation and certification types – a comprehensive review / Agnieszka Guzman, Natalia Gnutek, Helena Janik // Chemistry & Chemical Technology. – 2011. – Volume 5, number 1. – P. 115–122. – Bibliography: 52 titles.uk_UA
dc.identifier.urihttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/15899-
dc.description.abstractIn this paper an overview of novel biodegradable polymers for food packaging is presented. The aim was to present factors influencing polymer degradation and biodegradation in various environments. It was noted that biodegradable polymers are an imperfect alternative for classical polymers and their decomposition strongly depends on degradation environment. It was also shown that there are various approaches in different countries to certification of biodegradable polymer materials, which rather complicates its application than promotes it. Приведено огляд нових біодеградабельних полімерів для пакування харчових продуктів. Наведені чинники, що впливають на деградацію полімерів і біодеградацію в різних середовищах. Відзначено, що біодеградабельні полімери є недосконалою альтернативою для класичних полімерів, а їх розклад суттєво залежить від деградації середовища. I Показано, що в різних країнах існують різні підходи до сертифікації біодеградабельних полімерних матеріалів, що скоріше ускладнює його застосування, ніж сприяє йому.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherPublishing House of Lviv Polytechnic National Universityuk_UA
dc.subjectpolymersuk_UA
dc.subjectdegradationuk_UA
dc.subjectbiodegradationuk_UA
dc.subjectpackaginguk_UA
dc.subjectpoly(lactic) aciduk_UA
dc.subjectstarchuk_UA
dc.subjectMater-Biuk_UA
dc.subjectполімериuk_UA
dc.subjectдеградаціяuk_UA
dc.subjectбіодеградаціяuk_UA
dc.subjectпакуванняuk_UA
dc.subjectполі(молочна) кислотаuk_UA
dc.subjectкрохмальuk_UA
dc.titleBiodegradable polymers for food packaging – factors influencing their degradation and certification types – a comprehensive reviewuk_UA
dc.title.alternativeБіодеградабельні полімери для пакування харчових продуктів – чинники, що впливають на їх деградацію і типи сертифікації – порівняльний огляд-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Chemistry & Chemical Technology. – 2011. – Vol. 5, No. 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17.pdf352.72 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.