https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/11935
Title: | Методичні підходи до нормування праці у виробничому менеджменті |
Authors: | Медведєв, В. С. |
Bibliographic description (Ukraine): | Медведєв В. С. Методичні підходи до нормування праці у виробничому менеджменті / В. С. Медведєв // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2010. – № 690 : Логістика. – С. 647–651. – Бібліографія: 14 назв. |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | Видавництво Львівської політехніки |
Keywords: | нормативний час процесно-орієнтовний підхід приладобудування хронометраж фотографія робочого часу мультимомент MTM продуктивність праці standard time process-oriented approach instrumentation timing photography working time multimoment MTM productivity |
Abstract: | Наведено підходи до зменшення витрат підприємства через вдосконалення нормативного часу та збільшення продуктивності праці. Розроблено порівняльну характеристику методів визначеного нормативного часу, виділено основні особливості у підходах до методів визначення нормативного (планового) часу вітчизняної та німецької (REFA) шкіл з виробничого менеджменту. Проведено аналіз відмінностей у цілях та способах визначення нормативного часу, наведено оцінку причин таких відмінностей. Проведено аналіз особливостей процесно-орієнтовного підходу організування праці. The article presents approaches to reduce company expenses by improving the time standardі and increase productivity. There is shown a comparative description of the methods to define time standards, the main features in the approaches to determine the time standards of Ukrainian and German (REFA) schools of the production organization science. There is presented an analysis of differences in goals and methods for determining the standards of time, estimated reasons for these differences. There is shown advantages of process-oriented approach to work organization. |
URI: | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/11935 |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Логістика. – 2010. – №690 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.