https://oldena.lpnu.ua/handle/ntb/10836
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пиш'єв, С. В. | - |
dc.contributor.author | Присяжний, Ю. В. | - |
dc.date.accessioned | 2011-11-29T14:18:56Z | - |
dc.date.available | 2011-11-29T14:18:56Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Пиш'єв С. В. Вплив температури на процес оксидаційного знесірчуванння кам’яного вугілля з середнім ступенем метаморфізму / С. В. Пиш'єв, Ю. В. Присяжний // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2011. – № 700 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 455-460. – Бібліографія: 12 назв. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/10836 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив температури на процес оксидаційного знесірчування жирного вугілля внаслідок його обробки паро-повітряною сумішшю. Показано, що оптимальною слід вважати температуру близько 425 °С. За вищих від 425 °С температур відбувається часткове спікання вугілля, що утруднює доступ оксиданту до частинок піриту відповідно зменшує швидкість його окиснення. The effect of temperature on the process of oxidative desulphurization of fat coal via it treatment by air-steam mixture has been studied. The temperature around 425 °C is shown to be the optimum. At higher temperatures the coal partial caking takes place resulting in the difficulties for oxidant ingress to the pyrite particles with corresponding decrease of oxidation rate. | uk_UA |
dc.language.iso | ua | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво Львівської політехніки | uk_UA |
dc.subject | оксидаційне знесірчування | uk_UA |
dc.subject | спікання вугілля | uk_UA |
dc.subject | oxidative desulphurization | uk_UA |
dc.subject | coal partial caking | uk_UA |
dc.title | Вплив температури на процес оксидаційного знесірчуванння кам’яного вугілля з середнім ступенем метаморфізму | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2011. – №700 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.